2013-12-05, 18:43
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak poradzić sobie sama ze sobą?
To, że kompletnie nie akceptujesz samej siebie, aż bije z Twojej wypowiedzi po oczach. Myślę, że chyba sobie zdajesz z tego sprawę. Bo piszesz momentami o sobie w bardzo przykry sposób. Wmawiasz sobie, że jesteś beznadziejna, brzydka taka, czy owaka.
Wydaje mi sie, że za bardzo bierzesz wszystko do siebie. To, że ktoś odpisał Ci bez uśmiechniętej emotki, lub się nie odezwał nie oznacza, że Cię olewa, nie lubi itp. Jeśli koleżanka nie odpisała, to czemu nie zadzwoniłaś dopytać co z imprezą?
Mimo wszystko, że chodziłaś do psychologa, może spróbuj jeszcze raz. Widocznie ta Pani nie umiała Ci pomóc, może nie potrafiła? Może inny specjalista okaże się bardziej pomocny w Twoim przypadku.
Wygląda mi to trochę na depresję u Ciebie, która pojawia się i znika co jakiś czas. Dodatkowo, uważam że troszeczkę użalasz się nad sobą. Nie rozczulaj się nad swoją osobą, jaka Ty to biedna, sama, brzydka itp. 
Życzę Ci powodzenia, mam nadzieję, że jednak pójdziesz do innego psychologa, bo terapia jest Ci potrzebna zdecydowanie.
|
|
|