|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44028961]
A nie chcesz poczekac az sam bedzie gotowy i bedzie siadal ?
[/QUOTE]
Nie
za wyniki 
Cytat:
Napisane przez magolina
I napiszę Wam jeszcze że wczoraj była u nas rehabilitantka, Adaś ogóle rozwija się bardzo ładnie, z niektórymi rzeczami wyprzedza swój wiek, ale ma bardzo słabe mięśnie brzuszka dlatego nie ciągnie główki do sadu i nad nimi mamy pracować  generalnie pani powiedziała, że żadnych chodzików absolutnie, nie zmuszac dziecka do siedzenia ( nie obkładać poduszkami itp.), nie uczyć dziecka chodzić za rączki generalnie powiedziała, że jak dziecko jest gotowe to samo wszystko zrobi w swoim czasie. I w drugą stronę - jak stara się siedziec, podnosić itp to też mu w tym nie przeszkadzać, widocznie jest już gotowe
|
Dobrze, że jest dobrze
Cytat:
Napisane przez surka
Oj smakuje, dzisiaj przygotowała 2 porcje (jedna dzisiaj druga jutro) ziemniaka, dyni i brokuła i zjadła obie 
|
To jest najważniejsze 
Cytat:
Napisane przez sammi24
jesli chodzi o Kubę to ma straszne problemy z brzuchem, mimo że kolki juz przeszły. Od jakiegoś czasu w dzień praktycznie nie spał, w nocy też. No a my razem z nim..  nasza pediatra po badaniach i długotrwałej biegunce stwierdziła, że to sie kwalifikuje na szpital, bo mały może być odwodniony. Chcieliśmy tego uniknąć więc poszliśmy na konsultacje do gastrologa, który jest ordynatorem w klinice małych dzieci. No i po kolejnych badanich, wywiadzie stwierdziła, że albo lek na zwolnienie perystaltyki (bo w linii męskiej u mojego Tż występują problemy gastryczne) albo szpital i szukanie przyczyny albo czekamy. Mały się nie odwodnił ale mieliśmy podawać więcej płynów, dostał leki na wyregulowanie kupek. No i czekamy. Czekamy do rozszerzania diety m.in. żeby zobaczyć co się będzie działo. Póki co, biegunki nie ma ale Kubik wciąż mało sypia, ciągle wybudza sie ze snu:/ liczę, że taka jego uroda i mu minie albo się ustabilizuje. Nie chcę dramatyzować bo to małe dziecko i wiadomo, że ten układ pokarmowy dopiero się rozwija. Czekamy
|
Oby z dnia na dzien było coraz lepiej 
Cytat:
Napisane przez Kathe
Witam!!
MARGOSIA odwazna z Ciebie kobieta jesli chodzi o stale posilki  u nas jest kaszka i sloiczek, to i tak o jedno za duzo chyba jak na 5 miesieczne dziecko bo na mm jest napisane ze jeden posilek staly.
Dzis bylismy na szczepieniu, Maly wazy 9 KG
|
Dziecko musi zjeść odpowiednią ilość mleka, a kaszka to posiłek mleczny więc porcja mleka jest Więc nie ważne czy dziecko zje tą kaszkę z butelki czy łyżeczką, ważne, żeby swoją porcję zachowało 
A po drugie weź jednak pod uwagę, że Piotruś jest mimo wszystko miesiąc starszy
A waga faktycznie zacna 
Cytat:
Napisane przez ona8686
\
Kathe nie ma co patrzeć na schematy  U nas mleko to rano o 7, jak nie zje to rozrabiam z kleikiem, potem o 11 i 19:30 (tu tez jest przeważnie z kleikiem). Reszta to obiadek i owoce. I powinien wcinać juz 210ml a on zjada 150ml. Rośnie, kupki sa częściej niz przy samym mm, głodny nie jest, wiec sie nie przejmuje
|
Dokładnie 
Cytat:
Napisane przez czarownica1
moja sunia ma cewnik założony
jakiś guz w pochwie uciska na cewkę, poza tym tylne łapy odmawiają posluszenstwa
jutro kolejne usg, bardziej szczegolowe 
|

Cytat:
Napisane przez dzoan
Rany jak mi Olek dał dzisiaj popalić..  na chwilę nie można go zostawić, bo zaraz marudzenie i płacz.. jeszcze się zabrałam za sałatkę i pizzę, bo miałam ochotę.. przez co momentami byłam bezwzględna dla dziecka i mimo jego płaczu musiał czekać aż jakiś etap w kuchni skończę Znajdywałam mu co chwilę inne zajęcie, ale zaraz się nudził i płakał. Od początku tygodnia taki jest, ale dzisiaj to już wysiadamKąpiel też musiałam zrobić sama, kręgosłup mnie boli..całą pielęgnację na przewijaku przepłakał..dobrze, że chociaż z zaśnięciem nie miał problemu. Teraz mogę kończyć w kuchni..jak tylko ogarnę bałagan, który sama zrobiłam
|

Cytat:
Napisane przez BrandyOrange
właśnie mnie syn ugryzł w palca!!
mamy 2 malutkie ząbki na dole
nawet nie wiem kiedy sie przebiły, az sie popłakałam....
|
My nadal mamy tylko jednego zębolka
|