2013-12-06, 19:24
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
Hej dziewczyny, jestem w ten porywisty wieczór i już po wizycie u gina a więc:
1. odstawić termometr, bo się spinam i zaczynam się nakręcać a skoro mam wykresy książkowe to trzeba szukać przyczyny , mogę robić raz na jakiś czas, tzn raz na kwartał (i tak dokończę mierzyć ten cykl, bo mam wrażenie, że wcześniej tak często nie serduszkowaliśmy zwłaszcza w okresie okołoowulacyjnym)
2. wszystkie badania hormonalne i nasienia idealne
3. teraz zrobić za 7 dni czyli w 22-23 dc prolaktynę podst. i progesteron i AMH
4. po badaniu "fotelowym"- szyjka macicy idealna, gładko, czysto, ujście płytkie, dziurka mała, już brak śluzu. Dziurka mała bo leczeniu nadżerki tzw.solcogynem spowodowała bliznę i być może właśnie zmniejszyła otworek, ale to nie przeszkoda dla silnych plemników. ten jak chce drogę znajdzie
5. USG- mały zonk, bo lewy jajnik się schował (pewnie gdzieś między jelitami, prawy też sie chował, ale przy ucisku od strony zew. pojawił się i już nie było tam pęcherzyka więc pewnie się rozlał, dość mocno..ciemna plama. Nie pamiętam już co mówił na ten temat z nerwów (uda mi się trzęsły). W macicy jakaś kreska i może to być tzn. budowa dubeltowa macicy lub polip. Mam zdjęcie.
I tak..jeśli pojawi się @ (23-24 grudn.) jestem u niego w szpitalu na oddziale i zrobi mi usg, żeby zobaczyć czy to wyszło z @ czy coś dalej trzeba działać (może wyłyżeczkować), w 12 dc (czyli 31 grud.) jestem w szpitalu na pobranie śluzu w celu sprawdzenia, ile i czy są przeciwciała plemnikowe, które mogą zabijać plemniki. Wymaz pobierze, będę musiała zamrozić i zawieźć do badania po nowym roku (koszt ok. 140zł). W 12 dc muszę zrobić Estradiol, bo jak mówi gin "ja tak preferuję, bo jestem starej daty".
Trochę mnie uspokoił, oczywiście powiedział, że mam kupe czasu a ja na to że ja już mam 37 lat a on: "żartujesz sobie, myślałem, że to jakaś studentka co dopiero studnia skończyła, wyglądasz na 26" No to się pośmialiśmy.
Skurcz żołądka mam nadal..bo sama nie wiem, co mam myśleć
Edytowane przez Natuś-77
Czas edycji: 2013-12-06 o 19:25
|
|
|