Żel nie utwardza się w 100%
Ostatnio kupiłam żel innej firmy niż miałam dotychczas (używałam żelu i lampy tej samej firmy). Z poprzedniego żelu byłam bardzo zadowolona, ale ponieważ się skończył postanowiłam kupić coś nowego. No i kupiłam, poprosiłam sprzedawczynię o przeźroczysty żel, który utwardza się 2 minuty (niestety, moja lampa posiada albo czas świecenia 120 sekund albo stały). Potem sprawdziłam, że na opakowaniu jest napisane aby utwardzać ok. 3 minut. No cóż, pani ekspedientka dała mi taki, który ma utwardzać się 2 minuty. Sprawdziłam to. Na jednym paznokciu utwardzałam go 2 minuty, miałam wrażenie jakby nie utwardził się w 100%. Przemyłam cleanerem, i paznokieć nadal był "lepki". Tzn, nie była to lepkość warstwy dyspersyjnej, ale było czuć że na paznokciu jest lepiącego się, delikatnie odbijały się na nim też linie papilarne, minimalnie bo minimalnie ale zawsze. Sprawdziłam to też na czasie 2x po 120sekund. To samo. Dodam, że świetlówki są praktycznie nowe, "stary" (z poprzedniej firmy) żel utwardzał się bez problemu. Co może być tego przyczyną? Może być tak, że żel i lampa nie współpracują ze sobą?
|