Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nauka języka angielskiego
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-08, 15:52   #18
klaudunia135
BAN stały

Dot.: Nauka języka angielskiego

Cytat:
Napisane przez Bec3 Pokaż wiadomość
Jestem bardzo zainteresowana jak się przygotowujesz do matury... nie tylko ty ale i cała twoja klasa...
Od ubiegłego roku matura ustna z angielskiego jest jedna, nie ma wyróżnienia na poziom podstawowy i rozszerzony!
Na maturze masz 3 zadania, 1 i 2 jest z poziomu podstawowego 3 zadanie z rozszerzonego. Żeby zdać maturę na minimum 30 % musisz zrobić zadanie 1 i 2. Ale ważne jest aby także 3 zadanie starać się zrealizować, gdyż może zawsze uda się chociaż jakiś punkt zdobyć.
Nie chcę cię straszyć ale teraz matura ustna nie jest taka banalna jak się wydaje. Przejrzyj sobie zestawy z ubiegłego roku, niektóre zadania naprawdę są nienormalne, gdyż nie wiadomo o co chodzi. Dlatego ćwicz, ćwicz i ćwicz. Musisz umieć dobrze argumentować. Powodzenia!
Ja zdaję starą maturę jeszcze Jestem teraz w klasie maturalnej.

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Cytat:
Napisane przez gallina1 Pokaż wiadomość
Głównym błędem maturzystów jest przekombinowanie. Dlatego często osoby, które ucza się dobrze, po prostu zdaja gorzej, bo zamiast trafiać w sedno, mówia o wszystkim innym. Czasy przeszłe przy obrazku? Jak widzisz czerwony samochód na ulicy to o tym mówisz i tyle. Owszem, przeszły może się przydać, ale podstawowe słówka ;p
Pytanie 3 do obrazka zawsze jest w czasie przeszłym. Pytania dotyczy tego czy kiedykolwiek zdarzyła mi się sytuacja pokazana na zdjeciu. Wię trzeba kombinować i wymyślać jakąś historyjkę.
klaudunia135 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując