Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Strefy wolne od dzieci?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 18:24   #162
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Strefy wolne od dzieci?

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Dobry pomysł.

Czasami, zwłaszcza po południu, ludzie są zmęczeni po pracy/uczelni i mają zaplanowane jakieś ważne spotkanie, czy po prostu chcą się z kimś zobaczyć i porozmawiać w spokojnej atmosferze, bez wrzasków, płaczu i głośnego roztkliwiania się nad pociechą.
Tak, właśnie.

Cytat:
Napisane przez madzia1251 Pokaż wiadomość
myślę, że jak już powstaną lokale całkowicie wolne od dzieci, to również zrobi się taki szum. zawsze znajdzie się grono rodziców (i ogólnie ludzi), którzy poczują się strasznie pokrzywdzeni, że będą strefy, gdzie z dzieckiem nie wolno przebywać. regularnie podczytuję pewne wątki i jestem przekonana, ze tak się stanie.
No niestety...

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Czyli mam rozumieć, że uważacie, ze lokale "wolne od homoseksualistów" są w porządku i nie zgadzacie się z opiniami, że takie zakazy to wstyd dla Polski itd?
Nie, nie tak masz rozumieć.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
No ale to co innego. Lokale uderzające w interes mniejszości są nie w porządku.
Zgadzam się.

Cytat:
Nie wolno porównywać bo to wbrew zasadom logiki równie dobrze mogę porównać to do zakazu karmienia zwierząt w zoo. Wszak zakaz to zakaz cnie

Dobra ja nie podejmuję się dalszej dyskusji bo to nie mój poziom abstrakcji. To jest klasyczna sytuacja, wpada Luba i udowadnia nam swoje racje nt. dzieci. Niby się zgadza, niby jest przychylna, ale potem wyskakuje z czymś takim że połowa czytających patrzy się w monitor i nie wie jaką minę zrobić

A jak już mowa o zakazach to wprowadziłabym ograniczenia co do logowania się na forum kobiet 40+ z podrośniętymi dziećmi które mieszkają za zachodnią granicą.
No przecież to to samo!
Ja jestem jedną z tych osób, które nie wiedzą, jaką minę zrobić.

Cytat:
Faktycznie, masz rację. Powinna być równość. Obok lokali bez dzieci, lokale bez gejów, zaraz potem lokale bez niewykształconych ludzi, a potem lokale bez osób ze stopniem magistra i wyższym, potem lokale bez rudych a potem lokale bez wysokich osób. No żeby nikomu przykro nie było.

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Masz rację.
Miejsca dla matek z dziećmi
Miejsca dla bezdzietnych
Miejsca dla bezdzietnych odczuwających presję społeczną
Miejsca dla bezpłodnych
Miejsca dla staraczek
Miejsca dla matek z odchowanymi dziećmi
Miejsca dla kobiet z wnuczętami
Miejsca dla kobiet z prawnukami
Miejsca dla transwestytów pragnących mieć dzieci

No i miejsca dla rudych - nie zapominajmy

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Naprawdę dziwi mnie że mimo swej wiedzy i stateczności nie potrafisz rozróżnić dyskryminacji ze względu na orientację od zwykłego zakazu który jest dość sensowny

(tak jak zakaz wchodzenia do sklepów z lodami. no jak to bez lodów, do sklepów?! może od razu zakażmy rudym wchodzenia do sklepów, skoro z lodami nie można, to czemu rudzi mieliby tam włazić!)
Mnie też.

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Chore. To wolny kraj i bede swoje dzieci zabierac tam gdzie mam ochote.
A moze zrobić stefy tylko dla kobiet, albo tylko dla mezczyzn? A moze tylko dla Polaków czystej krwi, albo tylko dla Zydów? A moze getta zrobić?
Getta dla matek z OZM!

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
to zabierz je do klubu, gdzie na bramce sprawdzane są dowody . Jak się nie uda - dyskryminacja!
Do sądu z tym!

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Powiedz gdzie chodzisz, a ja przyjdę tam i pokarzę ci co mogę robić w wolnym kraju

Cytat:
Napisane przez DiamondDust Pokaż wiadomość
Tak to bardzo dobry pomysl.
Nie po to wyrywam sie z domu od marudzacego dziecka,aby inne w restauracji mi sie darlo nad glowa z ta roznica,ze cudze
Trafiłaś w samo sedno.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez nielubiegrzybow Pokaż wiadomość
Ale czemu rodzice z dziećmi mogą mieć wybór i iść gdziekolwiek a ja nie mogę mieć wyboru i iść do restauracji bez dzieci?
No właśnie. Czemu?

Cytat:
a strefa wolna od sportowych butów gdzie selekcjoner mówi kto wejdzie czy nie wejdzie?
No jak to co? Dysktyminacja!

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Ja tam wiem czy było by ci wsio rybka

Cytat:
Jak już będę matką to będzie to pierwszy lokal do którego zabiorę dziecko, żeby wszystkim wizażankom na złość pokazać że mogę, bo kto bogatemu zabroni

Cytat:
Napisane przez abiblabla Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc to właśnie powinni cię z tej siłowni wywalić. ja bym się wkurzyła gdyby po damskiej siłowni paradowała grupka facetów

no i zaraz zaraz, a co się dzieje z kwestią twojego wyboru kiedy już chodzi o te lokale gdzie trzeba okazać dowód przy wejściu? przecież ty i twoje dziecko powinniście mieć możliwość wyboru!!!! i wybieracie sobie akurat to miejsce bo macie prawo wyboru! co wtedy?
Też tak uważam.

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Dlaczego uwazasz, ze dzieci to tylko ryk i hałas? Czy dziecko = płacz?
Czy Ty masz dzieci? Jeśli tak, to powinnaś wiedzieć, że dzieci są niedojrzałe emocjonalnie i po prostu często reagują krzykiem/płaczem, bo po prostu nie potrafią inaczej.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując