2013-12-09, 16:36
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Samodzielna nauka języków obcych - wątek motywacyjny!
Cytat:
Napisane przez cpp
Anki  to program do nauki słówek, fiszki wzbogacone o algorytm powtórek oparty na krzywej zapominania. Tworzysz talie fiszek (np. po jednej na język), dodajesz fiszki, a podczas powtórek przy każdym słowie zaznaczasz, czy jest ono dla Ciebie łatwe, w sam raz, czy trudne. Na podstawie tego program tworzy Ci schemat powtórek - trudne słowa pojawią się po raz kolejny wcześniej niż te łatwe.
Wersja przeglądarkowa (ankiweb.net) jest darmowa, aplikacja na Windows/Linux też. Są też aplikacje mobilne - na Android/Windows Phone darmowe, na iOS kosztuje 20$, więc niestety, niemało. Jeśli stworzysz konto na stronie, twoje talie będą synchronizowane pomiędzy urządzeniami.
|
Bosko, prze Pani Zrobiła mi Pani dobrze tą wiadomością
Szukam książki ze słownictwem finansowym/księgowym - wpadła Wam może w oczy takowa? inna niż Market Leader? ten program, zdaje się, przetestuję na tym słownictwie.
Ja oglądam wystąpienia z TedTalks (taa, wiem, marudzę z tym serwisem, ale szalenie go lubię ) no i też filmy w oryginale, tyle że z braku czasu to wychodzi jakiś jeden, dwa na tydzień :/
Edytowane przez monachee
Czas edycji: 2013-12-09 o 16:38
|
|
|