Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-10, 12:15   #636
patrycjja
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Dzień dobry!
U mnie dziś po ciężkiej nocy. Mąż wymyślił pizzę, ja zjadlam i całą noc mnie męczyło. Wpierw brzuch i żołądek, że nawet obkręcić się nie moglam, a potem doszła ta nieszczęsna zgaga.
Do tego mała czuję, ale nie tak jak zawsze. Takie lekkie smyranie, że nawet nie mam pewności czy to ona, czy "jelita".

Wczoraj zamówiłam koszulkę mężowi. On jest fanem wszelkich pisanych t-shirtów więc mam nadzieję, że się ucieszy
A w niedzielę wysyłam go po ostatnie większe rzeczy - wózek, łóżeczko i inne foteliki już nie mogę się doczekac, aż będę to miała na miejscu. Pojechałabym z nim, ale przeraża mnie wizja 100km w samochodzie - ostatnio bardzo niechętnie mi się jeździ nawet jako pasażer. Ale i tak lepsze to niż komunikacja miejska

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Ja nie ćwiczę. Bo... nie wiem dlaczego
Też dziś mam. A mandarynki i klementynki wciąż się do mnie uśmiechają i kuszą :/
A u mnie sprawdzone - mandarynki są ok. Żadnej zgagi gorzej pomarańcze - musiałam odstawić nawet mój ulubiony sok.
Więc teraz mandarynki grzecznie czekają, aż przyjdzie dzisiaj ich kolej na zjedzenie przeze mnie i chyba nastąpi to zaraz, bo już sobie ochoty narobiłam

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
My dostaliśmy w komplecie z łóżeczkiem ale chyba nie będę jej montować ... drażni mnie to strasznie a poza tym ja usypiam przy radiu więc mała też będzie radia słuchać
Ja na poczatek odpuszczam karuzele chociażby dlatego, że jako mało wprawiona w bojach może mnie denerwować dyndające coś w górze, kiedy chce położyć dziecko. Z tego też powodu zadnych innych rzeczy "nadłóżeczkowych" nie planuje przynajmniej na start

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
a ja mam może głupie pytanie ale takie dotykanie nie umytego dziecka jest obowiązkowe ?? wiem że głupio to brzmi ale mnie takie dzieciaczki zaraz po urodzeniu jeszcze w tej mazi i krwi strasznie obrzydliwe się wydają i wolałabym żeby mi córę dali dopiero po kąpieli ...
Też o tym myslalam. Teoretycznie nie brzmi to fajnie, ale obstawiam że w praktyce jak już bedzie po wszystkim będziemy chciały mieć malenstwo obok tak szybko, że bez różnicy nam bedzie jak wygląda