Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-10, 12:42   #199
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
Zazwyczaj myśląc o weselach w naszym kraju mamy przed oczami dwa rodzaje:
1. Wesele z poprawinami w remizie/ sali balowej, dworku. Kiczowate, wsiowate, kolorowe, z łorkiestrą składającą się z chłopaków ze wsi, gdzie wódka leje się strumieniami, zabawy typu ciotka z Ameryki, porywanie PM, balony, serpentyny, gdzie są głupie zabawy, przyśpiewki, biesiada. Pan Młody w białym garniturze i lakierkach, wysolariowana Pani Młoda w: - sukni- bezie;
- dwóch welonach;
- loczkach;
- sztucznych, doczepianych rzęsach i paznokciach;
- z bukietem zwisającym z róż a' la wieniec pogrzebowy;
- w butach białych niczym komunijne z paskiem przy kostce, ale jednak z akcentem dorosłości czyt. czubem, ewentualnie koronkowe kozaczki;
- tandetnej, sztucznej dyskotekowej biżuterii;
2. Piękna, a zarazem skromna sala, urządzona z gustem i smakiem, z winietkami, planami stołów, kącikiem dla dzieci z animatorką, wesele, lub przyjęcie weselne/ obiad jest kilkugodzinne, do północy zazwyczaj, gra sobie spokojna muzyczka- może być jazzik, mało kto tańczy. Po obiadku jest szampanik, torcik. Zaro zabaw, bo to na poziomie ma być, muzyka też na poziomie, wskazana klasyczna. Nie ma kamerzysty, bo filmy są passe, fotograf robi kilka zdjęć i sobie idzie.

Kurcze nie mieszczę się w żadnej grupie

Impreza była w zwykłej restauracyjnej sali,ładnej samej w sobie,jedną dekoracją były świeże kwiaty na stołach.Były winietki,planu stołów na 33 osoby nie robiłam ,animatorki nie było.Wszytsko zaczęło się o 16 i miało skończyć się ok 22-24,skończyło się ok 2 Po obiedzie był tort,a potem mało dekoracyjne mięsa i śledzie,a na dodatek wódka Zabaw nie było,welonu nie było,suknia długa ale nie biała,buty bez paska,bez czuba. Muzyka z płyt w stylu Shakin' Stevens,trochę naszych ulubionych kawałków,trochę Czerwonych Gitar itp.
Kamerzysty nie było,bo czułabym sie skrępowana,fotograf krótko,najwięcej mamy zdjęć amatorskich.Nie miałam loczków,solary i sztucznych paznokci/rzęs.
O,kaczuchy były

i co teraz?

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując