Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co robić? Jak pomóc TŻ-owi?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-10, 23:01   #162
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Dot.: Co robić? Jak pomóc TŻ-owi?

Podczytywałam ten wątek no i nie wytrzymałam - piszę

Dziewczyny mają rację! Powinnaś się grubo zastanowić nad tym związkiem. Jeśli jesteś pewna, że chcesz być z tym chłopakiem to ruszajcie tyłki i do psychologa, bo sory ale nie uwierzę, że można w ciągu 1-2 miesięcy wydać 120 tys. zł To kupa kasy. Po drugie - poznał cię i chciał ci zainponowac i wziął nowe kredyty? Czy to brzmi odpowiedzialnie? Cieszyłaś się z tego, że tak chciał podbić twoje serce? Wątpię.

Jak weszłam w związek ze swoim facetem to po 2 miesiącach dowiedziałam się, że spłaca kredyt. Niestety, został on wzięty z powodu czystej głupoty (wycenione szkody na tyle i tyle kasy i musiał zapłacić). Nie podobało mi się to kompletnie i w duchu zrobiłam sobie małą analizę, czy facet radzi sobie ze swoimi finansami i czy jest aktualnie odpowiedzialny. Bo nie ukrywam, dla mnie to są mega ważne cechy i nie traciłabym czasu na kogoś, kto ma wsiu-bździu w głowie No bo jak wtedy wiązać z kimś przyszłość? Mój facet miał długu 12 tys., aktualnie zostały mu dwie raty do końca z czego się cieszę. Nie wyobrażam sobie natomiast być z kimś to ma tak kolosalne długi jak twój facet. Zamiast odkładać kasę na wspólne życie, auto, wakacje, cokolwiek innego będziesz się babrać w tak młodym wieku w spłacanie długów. I posiadanie domu przez chłopaka nie powoduje, że jego kredyt na 25 lat jest "małym wybrykiem" i że przecież inni biorą kredyty na mieszkanie....

Nie jesteście ze sobą długo, naprawdę przemyśl, czy to ten facet, bo on może cię pociągnąć na dno.

Jeśli chcesz z nim być to chociaż zrzuć klapki z oczu. Spójrz na to racjonalnie - w 2 miesiące 120 tys? Nie wierzyłabym też w ten samodzielny interes - bo wbrew pozorom własna firma to nie oznacza, że będzie zawsze różowo.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując