Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moja mama nie umie rozporzadzac pieniedzmi- co robic?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-11, 12:42   #2
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Moja mama nie umie rozporzadzac pieniedzmi- co robic?

Cytat:
Napisane przez aska_k9 Pokaż wiadomość
Witam,
Mam problem ze swoja mama, otoz rodzice maja od 8-10 tys. zl wplywow i... maja dlugi, to znaczy mama ma, bo ojciec juz jest na emeryturze, a ciagle pracuje za granica. Caly czas jej brakuje i narzeka, ze nie ma. Maja 5 tys. zl dlugu u mojego brata, ze 3 tys. zl u mnie i kolejne pare tysiecy debetu w banku. Mama prowadzi bardzo konsumpcyjny tryb zycia, mamy tyle rzeczy w domu, tyle dekoracji, poscieli, ze moglibysmy bez problemu urzadzic 2 domy.
Najbardziej w calej tej sytuacji szkoda mi mojego taty, pracuje tutaj po 11 godzin, przyjedzie do Polski, oddaje jej kazda zlotowke i nic z tego nie ma. Narzeka caly czas na mame. Czasem lamie mu sie glos kiedy o tym wszystkim opowiada. W zeszle swieta bylam swiadkiem sytuacji, gdzie tata dostal 10 zl na 3 chleby i mama kazala mu oddac reszte. . Owszem, maja wyremontowany dom, garaz teraz stawiaja, ale czy tak ma wygladac zycie? Brat przyrodni mowi mi, ze to wlasnie ja powinnam cos zrobic, bo siostra jest mlodsza, jej nie posluchaja, a on nie za bardzo ma prawo sie na ten temat odzywac.
Co w takiej sytuacji mam zrobic? Dodam, ze mama jest osoba okropnie wladcza i nerwowa, jak ja mam jej przemowic do rozsadku, nie mam juz sily do tej calej niezdrowej sytuacji miedzy nimi.
Przepraszam za brak polskich znakow.
A poza tym wszyscy zdrowi? Twoi rodzice to dorośli ludzie, którzy takie sprawy powinni załatwiać między sobą. Twoja matka jest rozrzutna / nieodpowiedzialna / potajemnie wydaje kasę na coś lub na kogoś, ale i Twój ojciec nie lepszy: ustawia siebie w roli wykorzystywanej ofiary, to tak ma. Przecież nie musi jej oddawać jak małe dziecko całej swojej wypłaty. Ja bym ojcu przemówiła do rozsądku, o ile go w ogóle ma, a nie matce. Niech skończy robić za skarbonkę.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując