2013-12-11, 15:12
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Napisane przez sadlaczyca
Uwaga: istnieje takie prawdopodobieństwo, że odszedł mi czop  Było tak: wczoraj poszłam sikać i wydawało mi się, że widziałam coś na papierze (nie zwróciłam uwagi przy podtarciu, zauważyłam sekundę przed spłukaniem). Ale pomyślałam, że mi się przewidziało. Dziś z kolei znalazłam taki czarny (cimnobrązowoczarny) glut w majtkach. Jak zaczęłam się podcierać to śluz był już brązowy, z takimi brązowymi paseczkami. Ciężko było mi to wszystko "wydostać" przy myciu, sporo tego było.
Poszłam na wizytę do mojej gin, zrobiła mi ktg (of kors skurcze, ale nie bolesne i chyba nawet nieregularne). Mówię jej o tym czopie, opisałam go dość dokładnie i pytam czy to może być TO czy też to takie plamienie po badaniu (bo w sumie w szpitalu badali mnie trzy razy). A ona na to "tak, tak, tak... to nie będziemy już pani tam grzebać, nie ma takiej potrzeby, jak nie urodzi pani do tej pory to zapraszam na ktg za tydzień". Więc nie wiem czy szyjka zgładzona czy zamknięta.. nosz ku....  Od wczoraj mam nerwobóle (mam od maleńkości, jak się zdenerwuję lub ucieszę za bardzo, ogólnie jak są duże emocje to bolą mnie stawy) w sumie nie wiem od czego, bo nie miałam czym się zdenerwować. Może to mój organizm już wie że będzie poród i się zestresował?  Czuję się całkiem dobrze, skurcze jak jakieś są to są niebolesne, bardziej chyba powodowane ruchami małego.. Co myślicie? To już?
|
O matko no to się zaczyna, czopy zaczynają odchodzić....za chwilę skurcze, wody zaczną się lać....ale te 9 miesięcy szybko minęło 
Cytat:
Napisane przez sharey
Lolita mam do Ciebie pytanie jako do naszego Guru  ten piernik dojrzewający to kiedy najlepiej upiec, żeby zdążył mi zmięknąć? Chcę go jeszcze przełożyć powidłami. Tam w przepisie pisze, że 2 tyg wcześniej...
|
Ja upiekę 20 grudnia i zaraz jak wystygnie rozcinam na 3x albo 4x i przekładam powidłami, najlepiej zakryć go ściereczką albo folią a dzień przed wigilią obleje go czekoladą
|
|