Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-11, 16:26   #952
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
(...)
Jejku! Przecież to wygląda jak przemoc!
Już od wielu lat jestem zdania, że lekarze i pracownicy służby zdrowia powinni mieć dodatkowe zajęcia z psychologii, interakcji i komunikacji z pacjentem. Nie wystarczy znać się na cięciu, waginie itp., trzeba też umieć z ludźmi rozmawiać, komunikować się. Inaczej lekarz nie jest dobry.
Ja mam spore doświadczenie z ortopedami... i niestety różnie z tym podejściem do pacjenta bywa (prywatnie także).

Dokładnie ma tak samo Nie wiem, czy moje dziecko w ogóle ma czkawkę
(...)
Też jeszcze czkawki nie doświadczyłam. Za to rozciąganie mojej jamy brzusznej w kierunkach wszelakich jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez vacuity Pokaż wiadomość
(...)
a jeszcze Wam powiem, że ja chyba biję rekordy, bo nie kupiłam jeszcze żadnego nowego ubranka dla córki. I nie wiem kiedy kupię, te które znajduję w SH są fajne, a nie czuję potrzeby by mieć nowe, bo tak wypada czy coś tak jak mówiła Gosia, mam niesamowitą frajdę z szukania ubranek i kupowania ich po śmiesznych cenach.

Wczoraj też chciałam pojechać na łowy i kolejny raz pooglądać wózki (tak, tak, wciąż nie mamy jeszcze wybranego wózka!), ale samochód odmówił posłuszeństwa - udaje, że nie żyje. Tzn. odpalić nie chciał. Mam nadzieję, że to tylko akumulator padł, bo nie mamy wolnych funduszy na żadne niespodzianki. Tymczasem powlokłam się do rodziców autobusem po prostownik, a Mąż wraca na weekend, więc mam nadzieję, że go zreanimuje.
(...)
Oo, ciasteczko za zielony styl życia się należy Nic tylko brać przykład

Cytat:
Napisane przez niebieska2323 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny
nie wiem czy zauważyłyście ale kalendarz powiększył się dziś o jedną "nową" czyli mnie. Wiem żę już trochę późno na dołączenie do grupy. Gdzieś tam kiedyś pisałam w drugiej lub trzeciej części, a później jakoś przestałam. Mimo to nie przestałam Was podczytywać, co ze względu na Wasze niesamowite tempo wcale nie było łatwe
Mam na imię Ewa, obecnie w 31t4d, będę miała synka, któremu chcemy dać na imię Kajtek, w 29 tygodniu ważył 1600g . W sumie to chciałam Wam podziękować bo tak jak już pisałam senirze Wasze posty są bardzo pomocne przyszłym mamusiom. Wiele rzeczy mogłam się od Was dowiedzieć, razem z Wami kompletowałam wyprawkę chcociaż nie jest jeszcze zamknięta naprawdę fajnie że jest coś takiego jak to forum więc dziękuję i obiecuję od teraz się udzielać no i mimo że dopiero pod koniec to mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona. Ściskam Was wszystkie
Nam też nie jest łatwo nasuwać post za postem
Witaj

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
(...)
Dla starszych dzieci (8-12 lat) polecam dwie fajne książki:
D.O.M.E.K. i D.E.S.I.G.N.[COLOR="Silver"]
Możesz coś więcej o tych książkach napisać? Bo to co jest na stronie producenta to niewiele. Czy to są raczej albumy takie, czy raczej proza, czy coś bardziej w stylu "jak to działa"? Przekopuję internet w poszukiwaniu prezentów choinkowych dla moich pasierbów (ja macocha ) i szukam czegoś sensowniejszego niż jakieś standardowe lalki itp.