2013-12-11, 16:59
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XIX - OCENA JADŁOSPISÓW
Cytat:
Napisane przez agusia8524
O 16, w porze obiadowej (6,5h przerwy między "konkretniejszymi" posiłkami) zjadłaś pomarańcze, za to o 22 niemal obiad, wg mnie rozkład energii niezbyt dobry mówiąc łagodnie.
I szczerze mówiąc skąd wiadomo, czy zaspokaja się potrzeby organizmy, jeśli nie ma gramatury podanej?
|
Rozkład energii wręcz idealny jeśli chodzi o obiad o 22, po treningu trzeba jeść.
Choć dla mnie samej te 6,5godz. to sporo.
I to nie jest wątek w którym wyliczamy gramy każdej zjedzonej rzeczy jak Ty to zrobiłaś, bo to prowadzi w złą stronę.
Tu oceniamy czy ktoś potrafi komponować wartościowe posiłki czy nie.
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------
Cytat:
Napisane przez agnieszka16
Kolejny raz proszę o ocenę jadłospisu. Powoli wychodzę z redukcji, chciałabym bezpiecznie utrzymać wagę po zrzuceniu 5 kg. Tymczasem chcę schudnąć jeszcze 1-2kg.
Wczorajsza redukcja
Śniadanie 7:00: kromka żytniego razowca z twarożkiem półtłustym z rzodkiewką,szczypiorkiem i koperkiem. 2 mandarynki.
Drugie śniadanie 10:30 : jajko na miękko, sałatka z pomidorów i papryki. Jabłko pieczone z cynamonem.
Przekąska, 13:00: pół avocado z cytryną,solą i pieprzem
Obiad 15:30 : wegetariańskie leczo z pomidorów, cukinii, kabaczka i papryki z dodatkiem czerwonej soczewicy zamiast mięsa. Dwie łyżki kaszy pęczak eko.
Kolacja 18:30: porcja sałatki nicejskiej (sałata rzymska, pomidory, fasolka szparagowa,cebula,oliwki, tuńczyk wsw,anchois,jajko).
Ruch: 45 min pilates, 30 min ćwiczeń siłowych z lekkim obciążeniem.
|
Też uważam że tu jest strasznie mało tego jedzenia.
Jaką masz wagę? do jakiej dążysz no i Twój wzrost?
Poza tym po ćwiczeniach trzeba zjeść bo z tego więcej szkody niż pożytku.
|
|
|