Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-12, 18:38   #392
ag9
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Tequiba - a wagą się przejmuj. Przecież nie będziesz się głodzić ani diet stosować, takiego lekarza to tylko
Ja w 25 tc miałam co najmniej 8 na plusie i mój lekarz twierdzi, że waga bardzo ładna.
A swoją drogą, odnalazłam gdzieś w domu książkę o zdrowiu kobiety (data wydania 1983) no i wtedy to były zalecenia... Zalecają tam, że kobieta ciężarna powinna jeść co najmniej 5 posiłków dziennie, w tym obiad dwudaniowy, składający się z zupy, ziemniaków (lub czegoś innego węglowodowanego), mięsa, warzyw surowych i warzyw gotowanych, może być też deser. Do tego pierwsze i drugie śniadanie, podwieczorek i kolacja - to nie wcale lekkie, składające się z warzyw czy owoców
To nic tylko jeść i tyć.

Tak więc jedz tyle i musisz i olej dziada. Ja też się źle czuję ze swoją wagą, tymbardziej że nigdy w życiu nie odchudzałam się, mogłam sobie pozwolić na każde jedzenie i nie tyłam, byłam zawsze szczupła w rozmiarze 36... No ale przecież nie będę sobie pączka odmawiać teraz skoro mam na niego ogromną ochotę.

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Dawaj
Tak swoją drogą to w PL zarabialam nieźle (miałam swoją kancelarię podatkową) i nie wiem czy byłoby mnie stać na te luxy : noniewiem:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jak dobrze że właśnie w Łodzi jest przynajmniej taki szpital który ma kontrakt z NFZem a za te "usługi dodatkowe" (np cesarka na życzenie itp) płaci się. Też niemało, trochę więcej niż średnia krajowa w PL, więc i też pewnie nie dla każdego. Pomijam już tą cesarkę na życzenie bo to kontrowersyjny temat, ale intymne warunki i godny poród powinien być zapewniony dla każdej kobiety... nie tylko w prywatnym szpitalu.