Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-12, 19:04   #402
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

ja dziś będę zagrzebana po uszy w papierach, zbieram faktury do rozliczenia vatu za materiały budowlane.
Ciesz sie, że tylko porządkować faktury ja w tamtym roku musiałam wszystkie skserować,przepisać na VZM - ten wniosek co się składa do ZUS i liczyć ceny netto i vat jak nie było na fakturze
Ale 2.000 sie fajnie wzięło
Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
dzisiaj potrzebuję wsparcia, wirtualne kciuki mile widziane. Mam po południu wizytę z USG połówkowym. Boję się, bo na USG w 12 tygodniu nie wszystko udało się sprawdizć i pomierzyć, nie mam pewności że wszystko jest dobrze... Będę miała 3 raz usg w ciąży. Mój gin nie lubi go robić, twierdzi że przesłanki o szkodliwości częstego USG na neurony w mózgu mogą wcale nie być przesadzone, więc dziecka często nie oglądam mimo że chodze prywatnie. W poprzedniej ciąży też tak było i fakt, córeczka jest nadzwyczaj spokojna (jak na 4 latkę ). Całkiem możliwe, że to tylko zbieg okoliczności ale lekarzowi ufam i nie chcę go zmieniać. Za to dzisiaj stresa mam ogromnego!
Ale przeciez musi być dobrze, prawda?
Pewnie że musi być

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

ja byłam w HaMie we wtorek - zawiodłam się strasznie bo liczyłam że małego obkupię a bylo wielkie NIC ;/
kupiłam mu ubranka tak na jesień w sumie bo dział baby praktycznie był nieprzeceniony.
Miałam Cię już wywoływać jak będziesz jutro daj znać czy jest coś wartego uwagi to skocze w sobotę po badaniach

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
co do tetry
kupowałam w pierwszej ciązy u tego sprzedawcy
http://allegro.pl/listing/user/listi...rItems-4222926
bardzo dobra jakość!
w ogóle polecam tego sprzedawcę - ma dobre ceny i sporo produktów
Chyba pół wizażu kupuje u niego od dawna mam go w ulubionych i będę brać od niego pieluchy i to czego nie nabyłam w gemini.
Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Wlasnie wracam z wizyty (to ta zwykla po zwolnienie) i znowu sie lekarz doczepil do mojej wagi - ale co mam zrobic? Jem dokladnie tyle ile przed ciaza. Strasznie mi smutno
27tc +12 kg
Kochana!!! Ja mam tyle samo i jak dziewczyny tu piszą że mają 6-8 na plusie to mnie złoszczą bo nie wiedzą co mówią
I podobnie jak Ty przytyłam tylko w brzuchu i cycach, nie wiem skąd te kg, ale skoro wyglądamy ładnie a dzieci zdrowe to niech sobie będą

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Stwierdziła, że jak kasę od ZUSu za l4 ciągniesz, to stać Cię na takie kremy
Jakby liczyć na ZUS to by na ziaję za 5 zł brakło
Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Część Mamuśki,
Witam się dopiero, bo niedawno ze szpitala wróciłam, miałam termin z ordynatorem, to taka formalność, jeśli kobieta chce cesarke na życzenie. Z tym, ze najpierw przychodzi położna i też odpowie na wszystkie pytania.
I powiem Wam, że robili mi ktg, bo to standard, a rozmowa przebiegała na łóżku w sali poporodowej. Atmosfera jak w domu, ładne ciemne meble, śliczna narzuta, lampki, które saczyly przyjemne światło a nawet delikatne ozdoby swiateczne. Łóżko mega wygodne
No i najważniejszą rzeczą jaką dziś usłyszałam, bo dopytywalam się o różne rzeczy, ale dość mocno o pochwe, nacinanie, satysfakcję seksualną po porodzie naturalnym i cesarce (okazuje się, że cesarka może mieć też wpływ), usłyszałam, że zadaniem lekarzy i położnych jest, by kobieta , uwaga, MIALA TAK SAMO LADNA POCHWE JAK TWARZ Przekonuje mnie to
Nacięcie w tym szpitalu robią w ok 7-8% przypadków (prowadzą statystyki), jeśli kobieta już raz była nacicnana, to robią nacięcie dokładnie w tym samym miejscu. Można wyraźnie zaznaczyć, ze chce się byc troszkę bardziej nacieta, co oznacza również "ciasniejsza" po zaszyciu

Podobała mi się dzisiejsza wizyta
Na koniec usłyszałam, że jeśli miałabym jakiekolowiek pytania, watpliwosci albo po prostu potrzebę porozmawiać nt porodu, to zapraszają w każdej chwili.
.
Chyba tydzień przed terminem pojade do męża w gości
niech mnie gdzieś zbunkruje na budowie a potem zawiezie do szpitala
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

a tak serio wiecie co dostałam na śniadanie w szpitalu? Bułka i kromka chleba (ale z dobrej piekarni) i dwa pomidorki. Nie było wkładki tylko kopka margaryny ale nie dają noży a nie wiedziałam że mam mieć i nie miałyśmy w pokoju jak rozsmarować i chlebem o bułę smarowałyśmy i do tego pomidor Mama szybko doniosła mi żarełko
E, to u nas były sztućce
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
O to masz wypasiony szpital. Bo w łódzkim to dają najtańszy gumowy marketowy chleb, trochę margaryny i dwa plastry kiełbasy (trudno powiedzieć jakiej). Pomidora czy innego warzywa (albo owoca!) to nie uświadczysz
Starej?

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora