2013-12-13, 11:50
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
Napisane przez De28
Mamy pokrowiec na przewijak, a na to podklad albo grubsza flanelowa pieluche. Ale podklady fajnie sie sprawdzaja tylko drogo wychodza.
A co do antykoncepcji.Bylam u ginki i do tej pory chodzilam do facetow, bo byli delikatniejsi.Teraz bylam zmuszona, by ciaza byla prowadzona przez kobiete, ale jest tak super. Zawsze dlugo u niej siedze i jest kupa smiechu  i teraz dala mi zastrzyk na 3 miesiace.Tylko nie mozna tego dluzej brac, po 2 latach trzeba na jakis czas zmienic na cos innego, bo ryzyko osteoporozy zwieksza. Ale to estrogeny i powoduja samopoczucie jak w czasie karmienia piersia.Od razu sie zdecydowalam, bo odkad urodzilam pomijajac baby blues, mam znow mnostwo energii, minely dusznosci i mam wogole super nastroj. Nie jestem tez nerwowa, tylko oaza spokoju. Az moj maz zauwazyl, ze tak to moglabym byc zawsze.  Dla mnie przy dwojce dzieci tabletki odpadaja-ryzyko wpadki, bo zapomne, czy tez obnizone dzialanie w wyniku infekcji, biegunki itp. A przedszkolak co chwile jakies zarazki przynosi.
|
fajnie takie zastrzyki na x czasu... a nie tabletki a oktorych latwo zapomniec...;/
|