2013-12-13, 18:46
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
Napisane przez monka23
MEGI tak sobie czytam o tym spektrum artystycznym .
Wyczytałam ze ojciec po 40 zwiększa ryzyko autyzmu u dziecka  a moj tz za 2 miechu skończy 40
Przy autyzmem wskazana jest dieta bezglutenowa i bez kazeiny- stosujesz ?
|
Trochę mit z tymi dietami - nie udowodniono nigdy, że mają jakiś sens, chyba, że dziecko ma nietolerancję na gluten czy kazeinę. My robimy właśnie badania metaboliczne. Jeszcze będą genetyczne.
Temat rzeka. Generalnie ludzie coś wiedzą o autyzmie, ale niewiele. Ma tyle twarzy, ile dzieci z nim. Chcę Wam w pigułce zapodać temat, bo jest to dla mnie ważne, żeby obalać mity w tym temacie - teraz bliskim sercu.
I taka refleksja ostatnio do mnie wraca. Autyzm nauczył mnie pokory. Po pierwszym długim szoku odkryłam, że moje dziecko jest idealne, ale ja mam pewne braki jako matka - oczekiwania, silne marzenie, żeby usłyszeć: kocham cię. Niedawno myślałam, że to mi się należy za to poświęcenie w byciu matką. A teraz? Jest łatwiej, jak nie oczekuje, za to cieszę się każdym postępem i oczywiście, jak to ja płaczę, jak patrzę, że pojawia się coś nowego.
A A. ma zapewne Zespół Aspergera - spektrum autyzmu - bardzo dużo na to wskazuje.
|
|
|