2013-12-14, 21:09
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
Napisane przez lineczka1989
nie prawda że zwolni i jestem tego idealnym przykładem tak samo jak Rybka  ja miałam pokarmu tyle że mała się nie najdała, dawałam jej pierś i dokarmiałam mm wtedy dziecko się najadało, robiłam cuda niewidy żeby rozkręcić laktację i mi się udało po miesiącu czasu i podaję Neli już tylko 1-2 butle mm a w ciągu dnia kp
Rybka też karmiła mm a teraz zaczyna karmić piersia
owszem kp jest tańsze, ale niektóre nie mogą karmić to co mają zrobić? albo mają mało pokarmu to mają dziecko głodzić?
|
prawda nie prawda ja raczej przystaję do wersji że prawda u większości kobiet, wszystko też zalezy od maluszka ile je itd ale prędzej czy później laktacja musi zwolnić bo nie podaje piersi tyle razy ile przy samym kp w związku z czym produkcja mleka spada ot taka zależność.
jasne jak nie można karmić piersią to podaje się mm i tyle, nie mówię o sytuacji kiedy maluszek chce jeść i płacze i nic mu nie podajemy... przecież nie chodzi o głodzenie dziecka bez przesady 
zastanawiałam się po co podawać mm jeśli ma się mleko i maluszek może jeść z piersi. wtedy chyba nie ma sensu podawać mm które jest na pewno mniej wartościowe niż mleko z cyca tzw. ale konieczne w niektórych sytuacjach. z tego co wiem to większość problemów nie wynika z tego że się ma jakieś mało wartościowe mleko tylko jednak z tego że maluszek np źle ssie i przez to się nie najada itd. wiem że czasem jest walka o kp i że dziewczynom się udaje zejść z mieszanki na rzecz kp.
|
|
|