2013-12-15, 18:22
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nie wytrzymam dluzej z facetem matki !!!
Cytat:
Napisane przez mary_poppins
Ogranicz agresywne odzywki, bo sam nie wypadasz w tym obrazku zbyt rewelacyjnie - kłótnie z mamą, krzyki żeby się odpieprzył itd. wzmagają agresję i Twoją, i Twojego rozmówcy.
|
Dobra rada. Tyle że jak ktoś do Ciebie przeklina i w Twoim domu rzuca Ci Twoimi rzeczami nad głową, to trudno mu zwykłego "odpieprz się!" nie powiedzieć. Nie każdy jest oazą spokoju i tym przysłowiowym kwiatem na tafli jeziora. Jak ktoś by w moim domu krzyczał do mnie, że mam spier... to by gorsze rzeczy ode mnie usłyszał niż "odpieprz się".
A że się chłopak kłóci z mamą o imprezę... zależy jak ta kłótnie wyglądała. Ja się z matką przez całe swoje życie kłócę, bo mamy głupio podobne charaktery i sobie działamy przez to na nerwy. Nawet o to, która zgubiła szczotkę. Nie wyzywamy się przy tym, nie idziemy na noże... I o czym fakt kłócenia się 16latka z matką świadczy? Że jest jak 99.9% nastolatków, który nie ze wszystkim się zgadza z rodzicami? Jeśli przy tym nie robi awantury na pół osiedla, nie przeklina na matkę i w ogóle zachowuje się ok, to w czym problem? A nawet jeśli według Jacka się zachowuje źle, to jakie on ma prawo w ogóle się wtrącać? Od zwracania chłopakowi uwagi na jego zachowanie, albo dawania szlabanu jest jego matka, a nie randomowy chłop.
filmy: 70
"Fizyka rzeczy niemożliwych" Michio Kaku
"Epidemia" Robin Cook
miesiąc z hula hop: 2/30
|
|
|