Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - POMPKI robić, czy NIE?!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-15, 23:41   #1
la'Mbria
Zakorzenienie

POMPKI robić, czy NIE?!

Pytanie jak w temacie.
Jestem od dłuższego czasu (czyli od kwietnia) na redukcji- schodzę z 86kg, obecna waga- 67,5 docelowa- ok.55kg. A więc jeszcze sporo przede mną.
Dietę ogarnęłam całkiem nienajgorzej, teraz czas na ćwiczenia.
Ćwiczę 3-4 razy w tygodniu.
Ćwiczę na orbitreku, trochę na piłce, trochę dywanówek typu Mel B, Tiffany, ostatnio Zuzkę, zawsze robię pełny zestaw rehabilitacyjny na kręgosłup, rozciąganie, no i pompki.
Zaczynałam od 2 'męskich', resztę robiłam z ramionami opartymi na ławeczce...obecnie- czyli po ok.1,5 miesiąca regularnego ćwiczenia robię 50 męskich pompek w seriach po 10.
10 pompek potem w ramach odpoczynku ćwiczenie z rehabilitacji które nazywa się "wznosy ręki i przeciwległej nogi w klęku podpartym" 10 na jedną i drugą stronę -wygląda to tak: http://portal.abczdrowie.pl/wznos-re...leku-podpartym
i znów 10 pompek męskich, a po nich te wznosy i tak 5 serii.
Wydolność wzrosła na tyle, że mogłabym spokojnie zwiększyć ilość serii do 8...albo liczbę powtórzeń w serii do 12...jest jedno "ale".
na początku odchudzania miałam 36 cm w obwodzie ramienia, były to obleśne ramiona, obwisłe pelinaniska...zwisy tłuszczu, galareta. Brzydactwo.
Obecnie moja ramiona mają po 30 cm i wyglądają tak jak na załączonym zdjęciu.

takie pudzianki...trochę.
Oczywiście lepsze "pudzianki" niż obwisłe pelikany, ale mam wrażenie, że ramiona robią mi się takie niekobiece, takie "buły" wyskoczyły, mimo tego, że jestem na redukcji, to wyglądają jakby przybrały, a nie schudły

i tu pojawia sie moje pytanie, szczególnie do bardziej doświadczonych osób- robić te pompki nadal?
Czy odpuścić?
Jesli odpuścić pompki, to czym je zastąpić?
A może wystarczy więcej się rozciągać i wizualnie się poprawi?
ewentualnie jeśli nadal kilogramy będą leciały to po prostu ramiona zeszczupleją jeszcze i samoistnie się wysmuklą?!
Może jakiś zestawik ćwiczeń z hantelkami (mam 2 kg)?
Dodam, że samo robienie pompek jest dla mnie dość przyjemne, lubię to ćwiczenie, nie sprawiają mi większej trudnośći...i chętnie bym je robiła nadal ( z nadzieją, że pomogą też na klatę ...tylko efekty wizualne mnie niepokoją.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0753-1.jpg (48,7 KB, 342 załadowań)

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując