2013-12-16, 14:34
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tż zdecydował poświecić się pracy kosztem naszego związku
Cytat:
Napisane przez Viktra
Witajcie dziewczyny!
Szukam u Was porady, a przechodząc do sedna chodzi o sprawę z Tż jak wynika z tytułu. Nie będę się żalić, bo szanuję jego decyzję, która jest odpowiedzialnia. Rozmawialiśmy o tym, mówił, że mógłby pójsć najprostrzą i najgroszą droga kończąc nasz związek, ale woli 'przemeczyc sie', zeby potem bylo lepiej, powedzial, ze chce spedzic ze mna reszte zycia. Mieszkamy razem, był czas, ze bardzo ciezko stalismy finansowo, stad ta decyzja, kiedy dostał prace dobrze platna i ciekawa. Tylko narazie jego poswiecenie pracy polega na chodzeniu na imprezy integracyjne, ale to pominę.
Moje pytanie jest takie skoro on stwierdza, ze czas dla mnie poswieca na prace to powinnam sie zdystansowac tzn calkowicie zajac soba czy no własnie?
|
Może jestem przewrażliwiona, ale dla mnie ta praca pewnie ma długie nogi i blond włosy 
Tak serio, to nie wyobrażam sobie co ma znaczyć 'poświęcenie się pracy kosztem związku' dopóki praca nie oznacza długich[czytaj: wieloletnich] podróży po całym świecie, bądź siedzenia w pracy po 20 godzin na dobę, 7 dni w tygodniu.
W innym wypadku zawsze da się to pogodzić.
|
|
|
|