Dot.: Jakie są/były wasze relacje z macochami/ojczymami.
miałam 15 lat jak pojawiła się ONA - macocha + jej córka.
Od tego momentu popsuły mi się relacje z tatą bo usiłowała mnie wychowywać przez jego a sama udawała że się nie miesza.
1.Jak miałam 17 lat , tata wolała zamieszkać z macochą i jej córką niż ze mną - zostałam drugi raz zostawiona, najpierw mama się na mnie wypieła potem tata.
2. W wigilię wilokrtonie ze starszym bratem siedzieliśmy sami w domu ( bo mieszkaliśmy osobno, a w domu do dyspozycjui mieliśmy herbatę i sok sztuk raz) oglądając filmy w tv bo ona i mój tata byli na wigilii u jej rodziny. My mieliśmy wigilię dzień wcześniej.
3. Mój tata na to wszystko się godził.
4. Zawsze tata oczekuje i będzie oczekiwał że mam jej ustąpić, chociaż to ona jest starsza.
5. Nie znam jej rodziny w ogóle.
6. Raz w ich domu niechcący zjadłam JEJ jogurt.. nie pytajcie jaka była awantura, dodam tylko : activie powszechnie dostępną
7. Wiecznie nadąsana, naburmuszona i foszasta. Nigdy nie wiem czy coś znowu zrobiłam Ja???!!!
8. Ona nie zdaje sobie sprawy, że mi zabrała jedynego rodzica jakiego miałam po to by dać ojca swojemu dziecku.
9. Siostre traktuje jak by była moim biologicznym rodzeństwem
10. Święta są sztuczne i udawane żadna z Nas rodzina
11. Nie wolno mi mówić o mojej mamie bo ona sobie nie życzy nawet w trakcie świąt nie wolno mi powiedzieć : jadę do mamy na godzinę .
12. W ich domu czuje się obco, u Tż czuje się jak członek rodziny.
13. Mamy bardzo ograniczone stosunki, chłodne i poprawne.
14. Szanuję ją, bo to żona mojego taty.
Edytowane przez mogg
Czas edycji: 2013-12-16 o 17:18
|