Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Kobiety weszły do knajp"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-05-24, 19:16   #51
Rena
Zakorzenienie

Dot.: "Kobiety weszły do knajp"

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ja sama piję (alkoholu) bardzo mało, czasami wcale. To zależy od tego czy mam cheć napić się na imprezie czy nie. Jakos nie zauważyłam, zeby ktos mnie z tego powodu odrzucił z towarzystwa, żeby to był problem... że ktoś (na imprezie, spotkaniu) nie pije. Mam znajomych którzy nie piją wcale i też dla nikogo nie jest to problemem. Problemem jest raczej to, kiedy ktos pije za duzo..
Ja pije - dla jednych duzo, dla innych malo. Zalezy kto to ocenia. NIe spotkalam sie w zasadzie z jakimis negatywnymi reakcjami, ze ktos na imprezie siedzi z mineralna czy z sokiem. Kazdy pije to co chce i ile chce. Samej mi sie zdarza wziasc tylko cole (np jak wpadne na chwile tylko sie przywitac czy pogadac lub tez nie mam ochoty pic alkoholu).

Aczkolwiek troche mnie stawiaja na bacznosc ludzie, ktorzy deklaruja ze alkoholu nie pija wcale. Dla mnie to zawsze jest lekko podejrzane.

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ale jednoczesnie zgadzam sie z tym, że kobiety coraz więcej piją. Zauważam to niestety i wśród znajomych i nieznajomych. Pija w knajpie, bo lepiej się plotkuje. Piją, bo musza się rozluźnić po pracy. Piją, bo ... bo czasami mam wrażenie, ze chca pokazać, ze sa równe facetom, wypaczone pojęcie emancypacji.
NIe spotkalam sie ze zjawiskiem, ze kobiety pija by dorownac facetom. Bo by to znaczylo, ze maja jakis kompleks na tym punkcie.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując