Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - masywna, przyklapnięta fryzura - halp!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-16, 22:50   #1
czekoladowooka
Przyczajenie

Unhappy

masywna, przyklapnięta fryzura - halp!

cześć, Dziewczyny!

Moje włosy to trochę koszmar. Nie są jakoś bardzo zniszczone (chociaż włosomaniaczki pewnie jękną ze zgrozą i to nie raz :P), po prostu są bardzo... ciężkie. Grzywka, jest tak masywna, że przysłania resztę wszystkiego - wydaje się, że oprócz niej nie mam w ogóle twarzy, a po boku jedynie dwa biedne, smutne "strąki". W rzeczywistości, moje włosy są całkiem geste. Mają też tendencję do bycia oklapniętymi (nieważne, jak bardzo je unoszę, tapiruję, stylizuję - i tak wyglądam jak ulizane cielę). Odkąd zaczął się sezon czapkowy koszmarnie też plączą się i elektryzują. Dość wcześnie zaczęłam też siwieć, farbowanie coraz mniej powinnam odwlekać

Pomóżcie, już nie wiem co mam robić :c
Chciałabym jakoś ogarnąć tą grzywkę, żeby zamiast być mi - dosłownie i w przenośni - ciężarem, dodawała całości lekkości, tym bardziej, że twarz (jak widzicie) mam raczej drobną, dziecinną prawie. Z długości najchętniej bym niczego nie ścinała, oprócz tego, co naprawdę koniecznie - bardzo długo zapuszczałam włosy. Potrzebuję też rady na to elektryzowanie, bo oszaleję - teraz chodzę ciągle w kucyku, ale nie czuję się dobrze w tej fryzurze. a przynajmniej nie non stop. :c

I jeszcze co do koloru: od dziecka mam wyśniony: rudokarmelowy. myślicie, że będzie mi pasował?

dziękuję za każdą radę i pozdrawiam

opis zdjęć:

1) bez min, włosy przylizane - kształt twarzy (serce? chyba najbardziej pasuje, mimo wszystko. czasem na zdjęciach wydaje się, że mam szeroką żuchwę)
2) dzisiaj w wysokim kucyku.
3) wiem, że głupia mina, ale to zdjęcie najlepiej oddaje moją dominę-grzywę.[*]
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ArcSoft_Image74.jpg (81,4 KB, 301 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ArcSoft_Image77.jpg (71,5 KB, 319 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1365546182548.jpg (102,9 KB, 619 załadowań)
odchudzam się
odbywam najlepsze wakacje życia.

Edytowane przez czekoladowooka
Czas edycji: 2013-12-16 o 22:53 Powód: nie wkleiły się zdjęcia :P
czekoladowooka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując