2013-12-17, 14:44
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
Cytat:
Napisane przez Lucy31
Trzon macicy w przodozgięciu o wym: dł. 4.01 cm, a-p 2.76 cm. Endometrium gr. 0.59 cm. Oba jajniki prawidłowe, w prawym pęcherzyk o śr 1.95 cm [LUF?]
Myślała, że jestem w ok 10dc jak zobaczyła pęcherzyk, ale ja mówię że to już 19, testy owulacyjne pozytywne 4 dni temu.
W lewym jajniku coś popękało, ona tak twierdzi. A w prawym tkwi sobie ten jeden, ona twierdzi, że może być jeszcze z poprzedniego cyklu. Możliwe to? A nie ma porównania z zeszłym cyklem.
Endometrium słabe co? 
|
0,59cm to jest 5,9mm?dobrze liczę???
jeśli tak..endometrium jesli jest dobrze zmierzone własnie nam powiedziało ze coś tu nie halo...dla mnie na pierwszy rzut oka takie endometrium wskazuje ze nie było jeszcze owulacji ... progesteron 'pogrubia' endometrium..i ten pęcherzyk 1,95cm ( = 19 mm) który jest rozmiarów takich ze za 2-4 dni owulacja...nic nie rozumiem...ale nie patrzyłam na twoj wykres..zaraz popatrze , ale..jesli jestes po owu to 'ni kuta' w czymś takim się nic nie zagnieździ...aby doszło do implantacji musi mic min 8mm.
Lucek teraz popatrzyłam na Twoj wykres , coś ta lekarka chyba źle zbadała..na moje oko są to dziwne wymiary i totalnie nie mają się prawa pokrywać z wykresem,gdyby oęcherzyk nie pękł nie było by skoku do góry temperatury i testy pozytywne ? Z drugiej zaś strony co by tam robił pęcherzyk o 19mm wielkosci ? no nie wiem.jakies cuda 
ja chyba bym teraz zrobiła za pare dni progesteron..po nim bedzie widać czy była owulacja i czy nie ma Lufa
Czas edycji: 2013-12-17 o 14:48
|
|
|