Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Marnuje mi się brat
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-17, 22:11   #250
Joline
BAN stały

Dot.: Marnuje mi się brat

Cytat:
Napisane przez Siurniety Krolik Pokaż wiadomość
Dokładnie tak samo uważam. Jak spotykam lekarza na przyjęciu, to nie dopytuję go o to, co zrobić, bo mnie boli lewa noga, ale rozmowa na temat np. postępów w transplantologii (patrz kolejne przeszczepy twarzy) to moim zdaniem norma. Tak samo z mechanikiem samochodowym nie rozmawiam o tym, że mi ręczny piszczy, ale chętnie się go zapytam o jego opinię na temat nowoczesnych silników z turbodoładowaniem.
Nie mam też nic przeciwko, jeżeli ludzie mnie się pytają o to, w czym ja się specjalizuję i możemy sobie porozmawiać, jak pewne rozwiązania funkcjonują itp.
Myślę że osoby które mogą chcieć unikać takich tematów, to takie które po prostu nie interesują się tym co się dzieje i zwyczajnie boją się że jak ktoś zada im takie pytanie to wyjdą na ignorantów, a nie daj Boże że okaże się że osoba pytająca ma większą wiedzę na ten temat od nich samych.

Jakiś czas temu rozmawiałam z Francuzką która nigdy (!!!) nie słyszała o Jean Paul Sartre!!!! A wspomniałam go tylko w przelocie. Zauważyłam że po tym fakcie też zaczęła mnie unikać i pewnie sądzić że 'się wywyższam' albo coś podobnego. A to zwyczajnie ze strachu było, że inne jej braki mogą wyjść na światło dzienne.
Joline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując