Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak dać sobie radę mieszkając z obcą osobą?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 01:55   #28
viva91
na przekór do celu

Dot.: Jak dać sobie radę mieszkając z obcą osobą?

Cytat:
Napisane przez Cynia03 Pokaż wiadomość
Wadzi? Podporządkowac? Ktos jest kompletnym syfiarzem i niechlujem. Drzwi do pokoju kosztuja 100zl, ja nie musze sluchac wszystkiego, co ona robi.
Cooo? Chyba z kartonu

Zastanawia mnie, po choinkę (tak świątecznie) ktoś remontuje wynajmowane mieszkanie z własnych środków. Kurczę, jak oglądam mieszkanie i jest ono w kiepskim stanie, to zwyczajnie nie decyduję się na wynajem, a nie wprowadzam się, odnawiam je i czekam, aż współlokator się domyśli, żeby oddać mi pieniądze - WTF

"Aby było przyjemniej" - niektórym wystarczy, jak im na głowę nie kapie, mają ciepło i dostęp do wody, nie musi być przyjemnego wystroju. Ja mieszkając na stancji mam w pokoju meblościankę pamiętającą zapewne czasy młodości moich rodziców, jest paskudna, jest "mało przyjemnie" ale spełnia swoje zadanie, mogę trzymać w niej swoje rzeczy i tyle od niej też oczekuję, nie będę nikomu robić prezentu w postaci nowego wyposażenia i wystroju, skoro za jakiś czas już mnie tu nie będzie, a np. nowej tapety ze ścian ze sobą nie zabiorę

Także dla mnie argumenty które nam ujawniłaś są mało istotne. Rozumiem, że sprawa może mieć drugie dno, ale skoro nie chcesz nam o tym powiedzieć - to cóż, nie zrozumiemy Cię, bo nie możemy się postawić w Twojej sytuacji, skoro jej nie znamy... Więc nie dziw się, że dobrego słowa i pocieszenia nie usłyszałaś.

---------- Dopisano o 02:55 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Cynia03 Pokaż wiadomość
Trace wiarę w ludzi , nie wiem skad w was tyle zawisc
Uczymy się od Ciebie - Twoje wypowiedzi o współlokatorce też nie są pozbawione zawiści.

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2013-12-18 o 01:54
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując