Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie sierpień 2014
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-20, 11:20   #544
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
Dot.: Mamusie sierpień 2014

Hej, nie mam teraz czasu nadrobic, bo dziecko chore :-( wczoraj wieczorem Matylda dostala goraczki, ponad 38 stopni, a ze w miedzyczasie wyszlam z domu to zostala z dziadkiem i byla bardzo smutna, juz wtedy Ja cos bralo. Po nurofenie przeszlo, a nad ranem znowu tym razem az 39,3.... Dostala ponownie nurofen i temp spadla, samopoczucie ma dobre, ladnie zjadla sniadanie i bawi sie ale malo pije, co mnie martwi.
Z dobry h wiesci, odebralam dzis bete, i wynik prawie 29000, co wg norm laboratorium wskazuje na 6 tc. Powtorka w sobote, bo dla gina liczy sie czy jest przyrost i o ile, takze ponownie prosze o kciuki

A co do owsianki, to robie z platkow owsianych, orkiszowych lub kaszy jaglanej, czasem mieszam, dodaje rodzynki i pokrojona suszona morele, wczesniej namaczam i pare razy zmieniam wode, na koniec gotowania dodaje starte jablko lub gruszke, cynamom, czasem wczesniej dorzucam 1-2 gozdziki dla aromatu i smaku. Jak przestygnie dodaje czasem lyzeczke miodu lub troche mleka w proszku dla Matyldy. Czasem dodaje maslo migdalowe lub z innych orzechow, zmielone siemie lniane, no rozne wersje robie na przemian dla urozmaicenia. Aha, i dodaje lyzeczke masla lub oliwy tez.

A od rana meczyly mnie mdlosci, myslalam, ze dzis skonczy sie na rozmowie z porcelana, ale odpuscilo, a bylo juz blisko, ble ;-( nie spodziewalam sie atrakcji tego typu, zwazywszy ze w 1 ciazy mdlosci byly mi nieznane.

Teraz dziecie bawi sie w najlepsze z dziadkiem i pewnie za chwile drzemka, to postaram sie nadrobic i poczytac co u Was!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora