2013-12-23, 18:48
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Napisane przez iwantyou99
Hmmm pierwsze slysze.... Ale napewno miala na mysli uniesienie jednej strony lozeczka/materca czy moze podkladanie poduszki pod glowe??
Podnoszenie jednej czesci lozeczka zapobiega bezdechom , zmniejsza problemy oddechowe u dzieci z wiotkoscia krtani , zabezpiecza a czesto nawet niweluje problem ulewania a dodatkowo wysokie ulozenie dziecka w pierwszych trzech miesiacach jego zycia sprzyja rownomiernemu rozwojowi mozgu.
|
Kochana przyznam Ci szczerze, że oni tutaj mają w ogóle odmienne podejście do różnych rzeczy. Nie dają witaminy D, położna jak wczoraj usłyszała to powiedziała mi, żebym jadła ryby i wychodziła na spacery w słoneczne dni 
A ja się boję, że to nie wystarczy i chcę mimo to kupić witaminę D, bo K Marcelek dostał zaraz po porodzie w zastrzyku pełną dawkę.
Gosia jak Ty robiłaś z Erykiem i jak zamierzasz robić? 
Dziewczyny pierwsza sprawa: u mnie na mój nawał, liście kapusty nic nie dają i nie pomagają. Najlepsze są dla mnie okłady z zimnej pieluchy tetrowej. Na szczęście mały zaczyna budzić się regularnie co około 2 godziny, wiec mało co odciągam. Piersi nadal mam nabrzmiałe i bolące, ale pije dwa razy dziennie szałwie. Mam bardzo dużo pokarmu.
Druga sprawa: teraz zaczynam odczuwać moje hormony poporodowe, strasznie szybko się złoszczę i wyżywam na TŻ i płaczę. Cały czas martwię się o synka, itp. Mam nadzieję, że to nie to co myślę.
|
|
|