Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lakiery hybrydowe
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-23, 21:27   #1305
yashe
Rozeznanie

Dot.: Lakiery hybrydowe

Cytat:
Napisane przez Doriskaaa Pokaż wiadomość
yashe super kolorki
jak oceniasz trwałość pazurków na bazie CZ a bluesky? w ogóle jaka jest różnica pomiędzy bluesky a cnd, że taka różnica w cenie?
mam wrażenie, że moje lakiery z CZ. trzymają się zdecydowanie lepiej na Bluesky niż na bazie Cosmetics Zone, dopiero po 1,5 tyg noszenia ostatniego mani na bazie Bluesky zaczęły się robić delikatne rozwarstwienia, ale tylko na dwóch palcach prawej ręki (wskazujący i środkowy).. przy bazie z CZ. rozwarstwienia miałam już po tyg. i to na większości palców..
co do rozwarstwień na bazie Bluesky - zauważyłam, że jeśli w trakcie noszenia manicuru podpiłuje pazurek to robi się po jakimś czasie rozwarstwienie i tak właśnie było ostatnio, także niepotrzebnie piłowałam.. teraz zrobiłam swój nowy manicure na bazie bluesky i nic nie będę piłować w trakcie noszenia, także zobaczę jak się będzie trzymać tym razem... dodam jeszcze, że mam miękkie, wyginające się pazurki dlatego na tych dwóch które się rozwarstwiają dałam podwójną warstwę bazy ... i jeszcze jedno spostrzeżenie, przy ściąganiu hybrydy na bazie Bluesky trzeba delikatnie zeskrobać resztki z paznokcia.. przy bazie CZ. bardzo często wszystko rozpuszczało się do zera i nic nie trzeba było zeskrobywać

Co do różnicy CND i Bluesky. CND jako pierwszy wprowadził na rynek lakiery hybrydowe, Bluesky uważany jest jako podróbka czy zamiennik CND stąd podobieństwo w buteleczkach a nawet kolorach.. z czasem firma Bluesky zaczęła wprowadzać swoje własne kolory i że tak powiem nie podrabiać CND. Poza tym CND ma lakiery które jako jedne z nielicznych szybciutko odmaczają się w acetonie (pisze tylko to co wyczytałam na necie, nie mam i nie miałam CND). Bluesky trochę gorzej się odmaczają, tj. czasem zostają resztki np. bazy którą trzeba zeskrobać, oczywiście nic na siłę.. wystarczy delikatne zeskrobanie i schodzi ładnie.

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
w opisie aukcji jest inne zdjęcie,a wysyla inna baze dlatego tez wstawilam takie dokladnw zdjęcie,nie powinien tak robić i nie wiem czemu tak robi ale z bazy po pierwszym malowaniu jestem mega zadowolona

napisz koniecznie za jakiś czas jak długo trzymał się manicure zrobiony na bazie Gelisha i jak schodził w acetonie ja planuje w styczniu kupić top z Eco Star Nail, myślałam nad Gelishem ale za dużo negatywnych opinii, że płowieje kolory i utwardza się pędzelek np. przy malowaniu (możliwe, że zachodzi jakaś reakcja dlatego twardnieje).. jedne z Was piszą, że top super inne, że nie.. może jakaś wadliwa produkcja? nigdy nie wiadomo na jaką trafimy dlatego wolę nie ryzykować
yashe jest offline Zgłoś do moderatora