2013-12-24, 21:31
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVIII
Cytat:
Napisane przez pannaatopowa
Kacysko: siemieniem laminowałam, wcześniej krótko olejki. nic więcej z nimi nie robiłam. ale to ostatnim razem. teraz tylko oleje krótko, szampon i odżywka. uczesałam jak wyschły, konkretnie po wieczornym myciu. i tak loczki by zginęły bo przed samym spaniem czeszę włosy z głową w dół. kiedyś używałam odżywki z loeal bez spłukiwania podręcającą włosy. niestety w drogeriach jej nie ma a fryzjera u którego kupiłam zamknęli. niestety pomimo, że był najlepszy włosy się nadal puszyły i wychodził pudel. teraz go już nie dostanę. jeśli chodzi o końcówki to daje troszkę olejku migdałowego, ale dziś z powodu sklerozy nie dałam. jak wychodzę gdzieś to psikam sokiem z aloesu.
pamiętaj, że raczkuję dopiero 
i dzięki za chęć niesienia pomocy włosowemu żółtodziobowi
edyto: dobre. czyżby podtekst? 
|
Nie rozczesuj ich po myciu, a broń Boże juz na sucho! Czesz ewentualnie wtedy, kiedy mają odżywkę d/s na sobie, potem już tylko ugniataj .
Co do odżywek b/s, opcji jest wiele, najpopularniejsze to Joanny (we wszystkich mniejszych sklepach spozywczych typu Społem), odżywki Ziai (mają silikony, dobre na zimę), ewentualnie Nivea flexible curls, ale to z tych za kilkanaście, a nie kilka złotych.