Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zakupy w Sephorze, Douglasie i innych vol. IX.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-26, 12:29   #2105
Contax
Zakorzenienie

Dot.: Zakupy w Sephorze, Douglasie i innych vol. IX.

Cytat:
Napisane przez OlaM Pokaż wiadomość
Trudne pytanie . Tak naprawdę, to swojego podkładowego KWC dotąd nie znalazłam. Mam jednak kilka, które toleruję na tyle, aby kupić ponownie . Należą do nich EL Double Wear Light (chyba najdłużej go używam), Dior Nude (wprawdzie jedna tylko flaszka, ale jak mi się skończy to zapewne rozważę ponowny zakup), EL DW "zwykły" (miałam dotąd sporą liczbę różnych testerowych wersji, aż w końcu kupiłam ostatnio całą butlę, plus pompkę z MAC'a), no i kontrowersyjny Revlon CS (cera mieszana/tłusta). Swego czasu byłam też zachwycona Shiseido (seria słoneczna, niebieska plastikowa buteleczka), ale mi przeszło .
Powiem tak, każdy z ww. podkładów ma swoje zalety i wady, do każdego z nich miałam kilka podejść i nie od razu się też przekonałam. Zresztą ja bardzo długo wyrabiam sobie ostateczną opinię co do podkładów, bo w tych samych warunkach potrafią się u mnie rożnie zachowywać. Wymienione wyżej fluidy częściej raczą się jednak sprawować dobrze, więc potknięcia im wybaczam .
W moim rankingu są też "czarusie" tj. podkłady, które bajecznie się aplikują, pachną, buzia wygląda jak po photoshopie, ale ... przez jakąś godzinę, góra dwie, bo potem spływają/włażą w pory/utleniają się/warzą się lub też robią inne rzeczy, których nie lubię. Takich, głównie z górnej półki, przetestowałam całą masę. W tej grupie są też używane przeze mnie dłużej Armani Lasting Silk i Guerlain Parure Extreme.
Dziękuję za uwagę, zapewne nie pomogłam, ale podzieliłam się tym, co mogłam .

Olu, dziekuje

Ano trudne

Od jakiegos czasu (z malymi przerwami na ekspertmenty) uzywam mineralow i nic tak sie na paszczy nie trzyma jak one Oczywisicie o ile znajdziemy swoj HG. Ale ostatnio troche podsuszaja mi skore i nie wyglada to za dobrze, bo deczko dodaje lat a wolalabym raczej odwrotnie

Przetestowalam Serum Youth Liberator YSL. Wzielam co prawda za cimny kolor, ale sam podklad nie jest jakis super rewelacyjny, wiec po jasniejszy nie pojde

Calkiem fajny, czyli nie wlazi w pory, dobrze stapia sie ze skora, bez bazy wytrzymuje jakies 8-10 godzin, co prawda troche podkresla suche skorki jest Tenue de Perfection Guerlain'a. I pewnie bym go kupila, gdyby u nas byl dostepny odcien 01 bo 02 jest troche za ciemna i niestety ma tendencje do oksydacji

Testowalam tez Studio Skin 15 Hour Wear Hydrating Smashbox.
Odcien 1.2 jest dla mnie w koncu idalny, krycie ma troche mniejsze od Tenie de Perfection, ale ma jedna podstawowa wade sciaga mi skore po godzinie od nalozenia. Bede kombinowala jeszcze z baza nawilzajaca pod, bo kolor - trwalosc - wyglad, sa dla mnie poki co zadawalajace.

No i w kolejce do testow czeka Forever i Nude Diora, Lasting Silk Armaniego, podklady RBR i moze w koncu cos wybiore, bo ciagle testowanie juz mnie meczy

Cytat:
Napisane przez jamestown Pokaż wiadomość
Wszystko zalezy od egzemplarza. Ma pare ciuchow i sa dobrej jakosci. Nie jest jednak tak, ze wejdziesz o sklepu z zamknietymi oczami, wybierzesz pierwsza lepsza rzecz i na pewno ona bedzie super. Trzeba sie naszukac. Jak w Zarze. Mam pare swetrow zarowno dla kobiet jak i dziewczynek. Nosza sie dobrze.

To juz rozumiem
Przestraszylam sie, ze kupilam chlam

Kupowanie czegokolwiek zaczynam od wymietoszenia tegoz i jak mi sie spodoba, to klejna czynnoscia jest sprawdzenie skladu na metce

Poliestru, akrylu unikam m.in. z obawy samozaplonu

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Joskelyn Pokaż wiadomość
A czy poswiateczne promo w S jest juz gdzies potwierdzone czy na razie tylko w sferze przypuszczen?

Gdzies na wizazu wpadlo mi w oczy, ze jest promo na kolorowke -25%, 27-31.12.

Ja poki co sms'a nie dostalam.
Contax jest offline Zgłoś do moderatora