2013-12-26, 18:01
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grzybica pochwy - wątek zbiorczy, cz. 3
Cytat:
Napisane przez gwiazdka93
Ok, tak zrobie  W ulotce metronidazolu jest napisane, ze leczy się nim infekcje bakteryjne, z kolei w skutkach ubocznych jest wymieniona grzybica... Uczulenie nie, od kilku tygodni nic nie zmienilam, to jak byk po leczeniu  Mam jeszcze Pimafucort, ale Pimafucin chyba bardziej odpowiedni przy grzybicy... No nic, spróbuje to jakoś maścią zaleczyc.
|
Smaruj tą maścią i jak masz globulki to też. W zarodku to trzeba zwalczyć. Ogranicz cukry i jedz nabiał, kwaszoną kapustę itp. Ale to wkurzające takie dolegliwości są. Jak mnie tylko coś dopada to od razu w nadmanganianie potasu się podmywam, to daje ulgę. 
Cytat:
Napisane przez oh audrey
Mam problem - właśnie zaczęły się u mnie jasnozielone upławy, podbrzusze mnie boli, nie wspominając o całkowitym dyskomforcie i braku seksu, a do ginekologa nie mam szansy się dostać w ciągu najbliższego miesiąca. Co poradzicie na złagodzenie bólu lub ew. tymczasowe zlikwidowanie problemu dopóki nie dostanę się do lekarza? Biorę tabletki antykoncepcyjne, mają może w tym jakiś swój udział?
|
Nie czekaj tyle z wizytą. Przy infekcji grzybicznej jest stan zapalny też. Bez recepty to tylko clotrimazol w kremie, nadmanganian potasu w opiłkach do sporządzenia roztworu, borasol do przemywania, probiotyk jakiś, tantum rosa.
Musisz zapytać u lekarza, bo czasem jest wolne miejsce, ktoś rezygnuje, lekarz może się zgodzić przyjąć na końcu dodatkowy numerek jak się ładnie poprosi.
Cytat:
Napisane przez tejma
Dziewczyny mam male pytanie. Czy grzybica pochwy moze wystapic bez takich objawow jak swiad,zaczerwienienie i pieczenie. Ja mam tylko taki bialy lub zolty sluz. Co to jest? Czy to normalne?
|
Wszystko jest zależne od stadium infekcji. Jak początki to nie jest jeszcze drastycznie.
Czas edycji: 2013-12-26 o 18:02
|
|
|