2013-12-27, 14:42
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Kremy BB i kosmetyki azjatyckie cz. V
Cytat:
Napisane przez odada
Użyłam już 3 razy mój świąteczny prezent Gowoonsesang bb i mogę się wstępnie wypowiedzieć 
Jeśli chodzi o kolor to niestety jest szary i różowawy. Na mnie jest mocno szary, różowości tak nie widać, ale jakoś się wtopił i nie odznacza mi się twarz od szyi i dekoltu. Krycie bardzo fajne, trochę słabsze niż Skin79 intense classic, ale jednocześnie jest dużo lżejszy. Po nałożeniu na mojej twarzy jest matowy, zero świecenia, nie wchodzi w zmarszczki, po pewnym czasie tez cera nie świeci mi się tak jak po Skin79. Nie tworzy tapety, a kryje wszystko  Nie mogę narazie jedynie powiedzieć nic o zapychaniu, dopiero za jakiś czas się okaże. Ale jak narazie nie mam do niego zastrzeżeń 
|
Moim zdaniem to najlepszy bb cream ever.
+ świetnie nawilża
+ nie podkreśla suchych skórek
+ dodaje blasku ale takiego zdrowego, nieprzerysowanego (znaczzzznie mniej niż skin 79 pink)
+ ładnie kryje (ale należy pamiętać, że to nie korektor)
+ utrzymuje się na skórze niemalże przez 12h bez żadnego naruszenia
+ nie wymaga pudrowania, gdyż się nie przemieszcza ani nic z tych rzeczy
+ jest BARDZO wydajny
+ łatwo się go nakłada
+ nie da się nim chyba zrobić efektu maski (chyba, że nałożymy od razu pół tubki)
+ ma skuteczne filtry
+ rozjaśnia skórę
Dla mnie jedynym, niepodważalnym minusem tego bb jest fakt, że na chwilę obecną jest dla mnie stanowczo za ciemny (używałam go latem, gdy niechcący się opaliłam) i teraz szukam godnego zastępcy. Mam misshe PC 13 ale to dla mnie ogromne rozczarowanie w stosunku do w/w produktu, gdyż niemiłosiernie przesusza mi skórę, ma kilogram silikonu i parafiny, migruje na skórze, wymaga pudru, wcale nie tak cudownie kryje, okropnie pachnie i jest ogólnie poza kolorem zła.
Czy któraś z was używa jakiegoś bb w kolorze zbliżonym do missha perfect cover 13??? Dodam, że jej lekko różowo-szary odcień mi odpowiada bo posiadam zimny ton skóry.
|
|
|