Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-27, 20:23   #2129
justiii87
Zakorzenienie

Dot.: Żony, Mamy, Wizażanki - rozgadane koleżanki PM2012

Patrząc jeszcze na to ze strony pracodawcy, wcale się nie dziwię, że nie chcą przyjmować młodych kobiet, albo dostają umowy po kilku latach. Moja kuzynka musiała podpisać aneks do umowy, że przez najbliższe dwa lata nie zajdzie w ciąże - zakład pracy wysłał Ją na kilka szkoleń i nie chcieli żeby po szkoleniach wystawiła ich do wiatru (szkolenia dość kosztowne).
Ile jest takich przypadków (sama znam ze 4), że dostają prace i od razu idą na zwolnienie, przecież to można dostać obłędu, szkolisz pracownika, przekazujesz mu wiedzę i czas, a okazuje się, że za parę miesięcy znów musisz szkolić kolejnego i niech się trafią takie ze trzy przypadki pod rząd - będąc pracodawcą nie przyjęła bym więcej kobiety.

Ja zanim ogarnęłam moje stanowisko pracy szkoliłam się prawie 2 lata- najpierw przy kobiecie po której zajęłam stanowisko pracy, a później z osobą z którą jestem w "parze".

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez monika860902 Pokaż wiadomość
wiem, ale wolę nie walczyć, bo mogę pożegnać się z pracą
Twoja praca pod żadnym względem nie jest stabilna, czy Ty zajdziesz w ciąże czy będziesz walczyć o swoje prawa to i tak jesteś na przegranej pozycji.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora