Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - wielkie oszustwo na całą Polske :/?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-27, 21:32   #12
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Dot.: wielkie oszustwo na całą Polske :/?

Cytat:
Napisane przez Hayley__ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Jestem na studiach dziennych, V rok, przede mna ostatnia sesja i pisanie magisterki.

Niestety, wybrałam taki kierunek (już pomińmy jaki;p) po którym praktycznie nie ma szans na pracę w zawodzie (zrobiłam 2 długie staże w zawodzie, oczywiście darmowe, które tylko utwierdziły mnie w tym przekonaniu) i w ogóle może być problem z jakąkolwiek dobrą, normalną (czytaj nie na umowie śmieciowej i za konkretna kase..) pracą (koncze kierunek że tak powiem typowo humanistyczny, nie dajacy żadnych umiejetnosci, nie dajacy w sumie nic poza fajnym papierkiem.. życiowy błąd..)

Chciałam po magisterce zrobić sobie fajne wakacje miesiąc i potem intensywnie szukać pracy, mam świadomość że nie bedzie to na 99% nic zwiazanego z zawodem i pewnie za nie wiecej niż 2 tysiące , ale nie o tym chciałam pisać.
Nie lepiej od razu szukać pracy?
Zależy skąd jesteś? Ja skończyłam dobry ścisły kierunek i roznoszę ulotki, jakaś inwentaryzacja się trafi czasem, saksy itp po 5 latach studiów ukończonych z wyróżnieniem.
Nie wiem czy tobie będzie tak łatwo znaleźć pracę.
Nie wiem jakie u Ciebie zarobki ale u mnie góra 1200 i to z doświadczeniem. Przygotuj się na to że szukanie pracy do łatwych nie należy.

Cytat:
Bardzo chciałam iść na drugi kierunek. Po pierwsze żeby poprawić swoja sytuacje na rynku pracy, ale też nie tylko. Na obecnych studiach bardzo się zawiodłam, w ogóle mnie nie interesuja, nawet jakbym jakims cudem dostała prace w zawodzie, to nie jest to cos, co lubie.
Interesuje sie medycyna (nie dostałam sie, probowałam kilka razy:/) i psychologia.
To dlaczego skończyłaś studia, które Cię nie interesują? Nie lepiej było zrezygnować po pierwszym roku?

Cytat:
Znalazłam "psychologię dla magistrów" na SWPS gdzie mozna zrobic psychologie ogólna ale tez kliniczna (na nia chciałam isc) w 3-3,5 roku.
Juz myslalam ze mam konkretny plan i ze od wrzesnia bede pracowała + zaocznie ta psychologia kliniczna dla magistrów ale.. ostatnio rozmawiałam ze znajoma po psychologii i ona mi powiedziala ze to sciema.. ze po 5 latach normalnej psychologii kliniczna jest dopiero 4 letnia specjalizacja a wiec 8 lat nauki.

Czyli 8 lat w 3-3,5 roku? to faktycznie wydaje sie az za piekne zeby było prawdziwe
chociaz czytalam od deski do deski wszystkie informacje i regulamin na stronach SWPS i wg tych informacji dla psychologia kliniczna dla magistrów jest juz ze specjalizacja.
A jesteś pewna że po tych studiach znajdziesz zatrudnienie?

Cytat:
jesli ta psychologia kliniczna okaze sie jedna, wielka sciema (chociaz niby w kilku miastach w Polsce to jest...) to wtedy myslalam nad fizjoterapia zaocznie + rok podyplomówki z dietetyki (jest taka podobno na uniwersytecie medycznym) chociaz juz byłam psychicznie od ponad roku nastawiona na te psychologie

pomozecie ?
W moim regionie fizjoterapeuci są bezrobotni. Chyba że mają umiarkowany stopień niepełnosprawności.

Nie wiem czy kolejne studia pomogą ci znaleźć pracę w zawodzie. Prędzej odłożą jej szukanie w czasie.
Chyba sama nie wiesz czego chcesz.

Z mojego doświadczenia wynika że studia które zrobiłam tylko przeszkadzają w znalezieniu pracy.
Najchętniej wymazałabym je z CV.

A tak właściwie to gdzie tu oszustwo?

Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Czas edycji: 2013-12-27 o 21:34
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując