Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Transport dla gości weselnych.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-29, 13:48   #14
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Transport dla gości weselnych.

Cytat:
Napisane przez vseo Pokaż wiadomość
Myślę że jak znasz już konkretną ilość gości co nie będzie miała transportu (17) przy całkowitych kosztach organizacji wesela wynajem busa ok 20 osobowego na transport z kościoła na salę w obrębie miasta jest nie dużym wydatkiem. Szukając oferty na wynajem busów w Krakowie, Wrocławiu czy w Warszawie oraz praktycznie każdym mieście, znajdziesz firmę gdzie za taką usługę przewoźnik powie ok 250zł Przy kwocie jaką wydajemy na dekorację sali czy nawet kwiatki na stół to nasz budżet tego nawet nie poczuje a goście będą docenieni.
Do niczego nie namawiam, ani nie sugeruję ale wiem że fajnie jest mieć wszystko dopięte na ostatni guzik aby nie było niepotrzebnych nerwów i głupich sytuacji w tak ważnym dniu.
Kiedyś byłam na weselu gdzie koleżanka zamówiła 4 mikrobusy i do jednego wsiadły może dwie pary - więc to też nieporozumienie. Chyba jednak trzeba robić badanie jak zapraszamy gości kto ma czym pojechać a kto oczekuje od nas transportu.
Myślę że będzie głupio jak te z tych 17 osób 10 znajdzie miejsce w rodzinnych samochodach a 7 zostanie i będzie dzwonić po taxi no ale to każdego indywidualna decyzja. Pozdr.
Ale ja mam ślub w miejscu wesela. A w moim domu mam do dyspozycji 3 samochody i 3 kierowców, część gości bez transportu to dziadkowie czy ciotki, a ich rodziny też są zaproszone, mam zmotoryzowanych przyjaciół.

Zresztą, jak pozapraszamy i przynajmniej część nam potwierdzi to będziemy wiedzieć na czym stoimy. W tej chwili uważamy, że transport nie będzie nam potrzebny. Jak się okaże inaczej to zawsze się tego busa zorganizuje.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując