Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - obsesja na punkcie wygladu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-29, 19:53   #8
martusia2489
Przyczajenie

Dot.: obsesja na punkcie wygladu

Po pierwsze największym Twoim problemem jest to, że pragniesz być idealna i muszę Cię zmartwić : IDEAŁY NIE ISTNIEJĄ!!! Choćbyś została Miss Świata to zawsze znajdą się ludzie, którym się nie spodobasz. Ile ludzi, tyle gustów...
Po drugie przez gwałtowny spadek samooceny Twoja obsesja na punkcie wyglądu stała się problemem o podłożu psychicznym, dlatego wymaga leczenia. Odpowiednia terapia pozwoli Ci zapomnieć o kompleksach.
Po trzecie nie podoba mi się Twoje nastawienie, "arogancka i wyniosła"?? Jeśli będziesz wychodzić z takiego założenia to nigdy nic nie osiągniesz, sukces ma wielu ojców, a nikt z pewnością nie będzie pomagał zarozumiałej osobie... Jeśli chcesz być szanowana to szanuj innych!
Po czwarte myślisz, że operacje, solarium, kosmetyki sprawią, że będziesz wiecznie piękna i młoda... I to wielki błąd. O ile teraz polepszają Twój wygląd zobaczysz jak za parę lat wpłyną na niego np. solarium przyspiesza starzenie się skóry. Po trzydziestce sama zobaczysz.
Po piąte myślenie zmienia się wraz z wiekiem. Po studiach człowiek mądrzeje. Jak założysz rodzinę, będziesz miała dzieci to zrozumiesz, że najważniejsze jest ich zdrowie i rozwój.
To, że nie wyglądasz jak Natalia Siwiec nie znaczy, że nie możesz być seksowna. Chcesz być czyjąś kopią? Bycie seksownym to nie tylko biust po operacji. To także akceptacja samej siebie, pokazanie swoich walorów, ale i dystans do swego wyglądu. Dbaj o siebie, ale nie upodabniaj się za wszelką cenę do innych. Musisz dostrzec swoje piękno i je pokazać. Pamiętaj, że ludzie widzą Cię tak jak widzisz siebie sama, dlatego głowa do góry. Na początek musisz się ponownie dowartościować i nauczyć się śmiać z własnych niedoskonałości. Pozdrawiam!

No to ładnie, ja tu chciałam pomóc, a Ty wkręcasz ludzi? Nieładnie ;p

Edytowane przez martusia2489
Czas edycji: 2013-12-29 o 19:57 Powód: dopisanie
martusia2489 jest offline Zgłoś do moderatora