Dot.: Ślub pod płotem, a wesele potem! :(
Wypowiem się i ja , mi finansują rodzice a TŻ-towi matka, która jest wdową i zarabia naprawdę marnie. I żeby nie było nie oczekiwaliśmy że nam zasponsorują wesele na 200 osób ale obydwie strony się zadeklarowały same ze chcą to zrobić więc jesteśmy zadowoleni, bo ja z moim narzeczony musiałabym ciułać bardzo długo na wesele.
Ja trochę nie rozumiem podejścia niektórych rodziców, przecież większość par chodzi ze soba kilka lat zanim się pobiorą więc można przez te kilka lat uciułac tą kasę by wyprawić dzieciom wesele- taki ostatni prezent od rodziców.
Jeżeli młodzi chcą sami wyprawiać aby im się rodzice nie wtrącali to ok, rozumiem, stać ich nech robią 
Piszesz że masz małą rodzinę więc tym bardziej nie widzę problemu - na swoich gości nazbierasz i sama skoro jest ich niewiele . Twój Tż ma dużą rodzinę więc zaprosi wszystkiich skoro jego rodzina tego chce i łoży fundusze.
nie daj się wrobić w płacenie za twoich gości rodzinie TŻ bo kiedyś w kłótni Ci teściowa może wypomniec że Cię zasponsorowała. Najlepiej jak by się tobie udało samej uzbierać tą kwotę na swoich gości pozdrawiam
Edytowane przez blackberry555
Czas edycji: 2013-12-30 o 13:10
|