Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Gry planszowe dla... starszych :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-12-31, 14:09   #209
hjarta
Raczkowanie

Dot.: Gry planszowe dla... starszych :)

Hej
my dość sporo gramy w planszówki , z takich, które mi najbardziej się podobają to: oczywiscie niesmiertelne Carcassonne , Wsiasc do pociagu, Wikingowie, Agricola-ale w wersji mini, dla dwoch graczy (nazywa sie jakos Agricola-chlopi i ich zwierzyniec czy jakos tak podobnie..), ostatnio bardzo polubilam Mr Jack w Nowym Jorku i CV - to takie calkiem inne gry od calej reszty , polecam zwlaszcza do gry we dwoje i wieeele, wiele innych ze slicznymi planszami i elementami
Prostą, bardzo zabawną i emocjonującą grą karcianą jest Sabotażysta ( o krasnalach szukających skarbu, nawet do kilkunastu osob ) albo List milosny - prosciutka gra, troszke blefowania, troszke kombinowania podobna dosc jest Maskarada - gralam w nia i jest calkiem fajna, jednak niestety nie mam jej, bo jak na tak prosta gre wg mnie jest za droga :/

moim zdaniem planszowki to dobry sposob, zeby odreagowac a jednoczesnie smiejac sie rozruszac mozg inaczej niz codziennie w pracy it , ciekawa jestem Waszych opinii pozdrawiam serdecznie
hjarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując