|
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ IX
Cytat:
Napisane przez la songerie
To o mojej skorze  O aloesie tez czytalam. Czy jest jakis naturalny godny uwagi bez dziadostwa a i latwo dostepny?
Korah a co ty stosujesz? Oleje solo zamiennie z serum? Pisalas cos ze nie masz takiego doswiadczenia w kremach. Ciekawosc mnie zzera, ot co 
|
Ja prawie nie używam na twarz olejów, raz na 2-3 tygodnie mi odwala i nałożę, kremów w ogóle nie używam i nawet ich nie kupuję, nie mam w ogóle rozeznania jaki jest godny uwagi, bo dla mojej skóry żaden nie jest dobry. Kremy mnie w ogóle nie interesują Używam serum, żel aloesowy, toniki. Do mycia mleczka i micele codziennie i szmatka w ruch, albo gąbeczka, a do tego na przemian albo mydło, albo żel myjący, glinki. Jak chce peeling, to dodaje do czegoś mielony ryż brązowy, albo mąkę kukurydzianą. Czasem jakaś maseczka najczęściej samorobiona, np z granata, albo miód+kakao. Moja buzia nie jest przesuszona. Czasem tylko ściągnięta po umyciu, ale z odwodnieniem poradziłam sobie mleczkami do oczyszczania, zwłaszcza Aubrey, ale też nie każde mleczka są dobre, tylko takich bezolejowych używam, tzn żeby nie miały olejów w bazie, czyli na początku składu.
Aloes jest super firmy Equilibra, 98% aloe vera, naprawdę świetny i niedrogi.
Cytat:
Napisane przez Arrasando
Tak, odwodniona
już oddawna przerzuciłam się na delikatne oczyszczanie nic wysuszającego, ale jest jak jest - nadal susza dlatego szukam czegoś mocno nawilżającego.
Spróbuję rozglądnąć się za serum. Już dawno zastanawiałam się nad serum z Absolute Organic Organiczne serum ochronne ma całkiem fajny skład
Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Propanediol, Glycerin, Salvia Sclarea (Clary) Seed Oil, Buddleja Davidii Extract*, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower & Leaf Extract*, Aqua (Water), Sodium Hyaluronate, Cetearyl Wheat Straw Glycosides, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Xanthan Gum, Tricaprylin, Glyceryl Stearate SE, Squalane, Parfum (Fragrance), Tocopheryl Acetate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Citric Acid, Benzoic Acid.
|
Musisz też nawadniać skórę od wewnątrz, przyjmować dużo płynów. Jeśli czujesz ściągnięcie po umyciu, to albo wina wody, albo myjadła. Koniecznie używaj toników, nie od razu kremu.
Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2013-12-31 o 16:42
|