Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-02, 09:58   #1825
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

hej
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ehh czeka mnie sylwester na klopie na zmianę z miska w ręce. Witaj grypo żołądkowa. Chyba fatum sylwestrowe nade mna czuwa - co roku kuzwa cos..
Mam nadzieje ze wam sie lepiej uda ta noc niż mi..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
pij duzo wody
pisze to poniewaz wczoraj kolezanka z ktora lezalam na porodowce napisala mi sms ze w swieta miala grype zoladkowa,odwodnila sie okropnie i trafila na kroplowki do szpitala i przez to stracila pokarm, byla u niej doradca laktacyjna i stwierdzila ze marne szanse na kp
takze zdrowka i dbaj o siebie, trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ja chcę winko otworzyć, ale ani Eda, ani Elena nie śpią
mam mega ochote na biale wino
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
masz rację, źle zrozumiałam, przepraszam

no popisałam się

rozkminiałam znów ten gluten bo przy kp to jednak nie taka prosta sprawa, jeśli nie chce się nic wcześniej do jedzonka podawać...
i do czego doszłam
należy podawać 2-3 gramy CZYSTEGO glutenu. i od razu pojawia się problem - ile to jest 2-3 gramy glutenu? znalazłam - w zwykłej kaszy mannej - to 1/2 łyżeczki.
i tak robiłam przy Marysi - trochę wody (jakies 20-30 ml bodajże) i do tego 1/2 łyżeczki kaszy mannej, chwila na ogniu i tyle. konsystencję można modyfikować w zależności od tego, ile wody się użyje. podawałam łyżeczką a potem pierś do popicia
ale teraz chciałam nieco sobie temat ułatwić i skorzystać z gotowej kaszki glutenowej. ale nigdzie nie ma informacji, ile czystego glutenu jest w danej kaszce a w każdej kaszce jego zawartość będzie inna.
znalazłam w końcu coś takiego:
1 raz dziennie 2-3 g kaszki glutenowej (np.: 1 płaska łyżeczka kaszki Nestle pszenno-owsiana ze śliwką)
czyli znów, daję tyle wody (lub swojego mleka), żeby konsystencja była ok, daje łyżeczką i pierś do popicia
bo chciałam jeszcze skorzystać z przelicznika bobovity:
BoboVita kaszka mleczno-wielozbożowa pełnoziarnista - bez dodatku cukru

2-3 g
glutenu
=
ok. 8 g
kaszki
/ 100 ml posiłku
=
ok. 3 łyżeczki
do herbaty kaszki
/ 100 ml posiłku

no ale jakbym na 100 ml wody dałam 3 łyżeczki kaszki to by mi nic z tego nie wyszło a łyżeczką bym się zamachała
chyba że analogicznie, 3 łyżeczki kaszki na taką ilość wody by konsystencja była ok....
tyle że te kaszki są tylko mleczne:/ bezmleczne są z cukrem...

no a potem znalzłam inf, że te 2-3 gramy to tak tylko czysto poglądowo sa podane, ma być po prostu mała ilość

i sama nie wiem
jak zdecydujesz sie to napisz co wybralas
odnosnie glutenu to wg mnie producenci po nowych wytycznych zaczynaja sie dostosowywac i na ich stronach obok zdjecia produktu jest info ile lyzeczek dodac zeby podac 2-3g
Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
The wolf of wallstreet? Byłam kilka dni temu. Ciekawy i polecam! Tym bardziej ze na faktach

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mam w planach obejrzec, ogladalam ostatnio wielki gatsby i bardzo mi sie podobal
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

też jestem mamą wrześniową. czy mogę do Was dołączyć?
witaj
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja nie wiem skąd mojej T. się to bierze, ale przed świętami wysłała TŻtowi jakiś tam obrus i opłatek który do tej pory nie doszedł, za to moja mama wysłała kilka dni później krem dla mnie i był po trzech dniach, no więc ta wariatka powiedziała przez telefon do TŻta oczywiście myśląc że nie słyszę że pewnie list doszedł ale obrus mi się nie spodobał więc pewnie dlatego mówię że dalej nie dotarł

Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka
hehe
powiedz je ze pewnie komus na poczcie sie spodobal i wzial na swoj stol
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zaraz w ddtvn o rozszerzaniu diety niemowlaka
ogladam wlasnie

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-01-02 o 10:00
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora