2014-01-02, 10:04
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oczyszczanie u kosmetyczki przy cerze wrażliwej?
dzięki! tak jak pisałam, też nie jestem przekonana do oczyszczania :/, ale często słyszę, że w przypadku dużej ilości zaskórników jest ono koniecznością, stąd pytanie.
Kinga4452, MissCheviousTess: a jakie kwasy są dobre przy cerze naczynkowej? miałam kiedyś raz robiony peeling kwasem migdałowym, efekty były ok szczególnie w kwestii wygładzenia cey, nie pamiętam większych efektów jeśli chodzi o strefę T ...
cherry_flamme: dzęki za przypomnienie. olejek pichtowy z petroleum stosowałam w proporcji 1 -4, zauważyłam, że przy kolejnych użyciach niejako 'wyciąga' niektóre zaskórniki na powierzchnię i po następnych aplikacjach część z nich znika , jednocześnie spora częśc pozostaje jakby 'głęboko' pod skórą. nie zaobserwowałam u siebie opisywanego często spektakularnego efektu brudnego wacika ^.^ , poza tym miałam potem wrażenie, że nos mi się strasznie świeci następnego dnia po potraktowaniu na noc tym specyfikiem i to trochę mnie zniechęciło. w każdym razie jakiś tam efekt w postaci zniwelowania niektórych zaskórników był. może to proporcje?
Edytowane przez yumei
Czas edycji: 2014-01-02 o 10:06
|
|
|