2014-01-02, 12:35
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: który smartfon wybrać-Samsung Galaxy Trend czy Huawai Ascend Y300?
Cytat:
Napisane przez suzeta
Z tego co wiem Huwawei jest marką chińską , telefon ten kojarzy mi się tak "kobieco" i "elegancko"głównie dlatego że jest ultra cienki i oile pamiętam to gdzieś czytałam że występuje w jaśniutko różowym kolorze. Ja np. lubie jak smartfon ma duży ekran bo często korzystam z neta dlatego przy wyboże kieruje się głównie tym dlatego nie podobają mi się smartfony z małym ekranem. Huwawei ma chyba coś koło 4, 7 cala czyli spory dla mnie to na plus. Z drugiej strony Samsung jest marką bardziej znaną na rynku i pewnie na więcej zwolenników i fanów. Myślę że powinnaś wybrać taki który spodobał Ci się po pierwszym looknięciu  . Bo jak wiadomo wygląd ma znaczenie 
|
Zapewne chodzi Ci o Huawei Ascend P6, nie o Ascenda sprzed roku.
Nie znam Samsungów, mi się te wszystkie Galaxy nie podobają, bo są mikroskopijne, a ja mam wielkie paluchy. I to je od razu dyskwalifikuje.
Pierwsze looknięcie ma małe znaczenie, jeżeli wybieramy sprzęt na parę lat. Liczą się specyfikacje, awaryjność i wygoda użytkowania.
Sama mam Huawei Ascend G510, zatem trochę inny model. To jest średniopółkowy sprzęt, który nie powala szczególną wydajnością, ale jednocześnie ma dobry stosunek cena-jakość. Mój Huawei sprawuje się zupełnie nieźle, nie jakoś fenomenalnie, ale to jest smartfon za 7 stów-jestem bardzo zadowolona. Poza tym, to jest chińska firma, z kompleksem chińskiej firmy, dopiero doprasza się o swoje na europejskim rynku...więc i ceny mogą mieć lepsze.
Gdybym ja miała drugi raz kupować mój smartfon, też bym kupiła moje Huawei.
|
|
|