Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pielęgnacja cery problemowej
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-03, 09:21   #2
olinaj
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja cery problemowej

Cytat:
Napisane przez ewapucy Pokaż wiadomość
Witam!

Jestem tutaj nowa i chciałabym założyć wątek dotyczący pielęgnacji trudnej cery.Mianowicie skóry ze stanami zapalnymi ,wągrami i wielkimi rozszerzonymi porami.Jestem bardzo ciekawa jakie wy stosujecie kosmetyki ,jakie czynicie "rytuały" i jak długo zmagacie się z takimi problemami. Korzystałam z wyszukiwarki i nie znalazłam odpowiedzi mnie satysfakcjonujących,więc zakładam nowy wątek.
Sama mam taki problem z którym zmagam się dość długo i stosowałam już chyba wszystkie możliwe metody walki z trądzikiem i tłustą skórą.
Moje drogie opisujcie jakich używacie kosmetyków i jak one działają.Jakie stosowałyście zabiegi kosmetyczne i czy uzyskałyście zadowalające efekty.
Opisujcie waszą codzienną pielęgnację twarzy.
Ja się zmagam z trądzikiem, zaskórnikami i tłustą cerą już 12 lat. Przez ten czas chodziłam do lekarzy (na razie dałam sobie spokój), stosowałam mnóstwo specyfików (również retinoidy) i nic. Na początku wszystko dawało jakieś tam efekty, ale później było od nowa tak samo. Po prostu żaden specyfik u mnie nie zadziałał na pojawianie się nowych zmian.
Raz byłam na pakiecie zabiegów (mikrodermabrazja korundowa, kwasy, oczyszczanie manualne, peeling kawitacyjny, mezoterapia bezigłowa- tylko kolejności tu nie pamiętam). Efektem była zachwycona, chociaż nie od razu bo tuż po zabiegu skóra była czerwona. Zrobilam sobie w domu maskę algową i to ją ukoiło. Przez tydzien cieszyłam się ładna cerą. Później totalny wysyp niestety i znów leczenie farmakologiczne.
Teraz zastopowałam ze wszystkim. Nie chodzę do lekarzy, nie wyciskam. Mimo to cały czas syfki się pojawiają Do pielęgnacji stosuję kremy nuno Ziaji (na dzień tonujący a na noc ten drugi). Cera wygląda trochę lepiej w dzień niż po fluidach, ale wysypuje nadal

Dodam jeszcze, że bardzo dużo osób ma problemy z trądzikiem. Nawet nie zdawałam sobie z tego sprawy dopóki nie wpadłam na wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=718152
Tu ludzie też piszą o pielęgnacji i co robią z trądzikiem, więc polecam poczytać.

20.01.2014 r.- ostateczne starcie z trądzikiem
od 04.2014 r.- jak na razie uporczywego trądziku brak
olinaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując