2014-01-03, 13:08
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Moje dziecko ma w nosie przedpołudniową drzemkę Biorę go na spacer, to zaśnie 
Cytat:
Napisane przez matallewar
Ale w sumie to po co mu poduszka? 
Nie zaleca się dawać poduszki dziecku do spania do roku, a dla kręgosłupa to najlepiej w ogóle 
|
wiem ale na podusi - wydaje mi się - że dłużej śpi 
Cytat:
Napisane przez kaska87
dzisiaj szczepienie, TZ miał iść, ale musiał iść do pracy i idę sama- może nie będę ryczeć jak poprzednio 
|
Ja twarda jestem Nie chcę stresować dziecka jeszcze swoim płaczem i podenerwowaniem Ale Cię rozumiem, skoro Miki wcale nie płacze 
Cytat:
Napisane przez kahunia
Ciekawe jakby ukladal do snu ulewajace dziecko?
|
Po to się daje materac pod kątem 
Mój Julek śpi na plecach chwilę po tym, jak przestałam go zawijać w naleśnika, czyli jak skończył może 1,5 miesiąca 
Cytat:
Napisane przez your Angel
Był gościem w programie o porodach i noworodkach na kanale TTV. Pokazywał jak trzymać dziecko na rękach, na kolanach, jak ułożyć do snu.
Demonstrował na maluszku i musieli dwa razy przerywać pokaz, bo maleństwo w kółko chciało jeść 
|
Zawitkowski ma wielu zwolenników, ale też wiele osób nie pochwala jego metod Jak dla mnie on jest trochę za wolny w tych wszystkich ruchach z dzieckiem. Wiem, że przy maluchu powinno się wszystko na spokojnie, ale to, co on robi jest często nie do wykonania 
Cytat:
Napisane przez kaska87
Motyl to ja się sama nie budzę, a jak np. Miki śpi od 20:00 a my do 24:00 oglądamy to to często wstaję do łóżeczka i się gapię/poprawiam/cmokam  albo jak jest film i jest tam dziecko to wtedy mi tęskno za nim 
|
Mój kładzie się o 22, ja o 1. Muszę spróbować go przestawić na 20, ale boję się, że będzie się wcześniej budził