Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-03, 15:43   #90
slonecznikow_a
Zadomowienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8

Cytat:
Napisane przez BandytkaD Pokaż wiadomość
a potem się będzie dziwił, że państwo nie ma z czego mu wypłacić emerytury powiedzmy sobie wprost i otwarcie: na nasze emerytury będą pracować nasze dzieci. tak jak i my staramy się pracować na emerytury naszych rodziców i dziadków. Tak to wygląda. Jak nie będzie się rodziło więcej dzieci to niestety dopiero nastaną biedne czasy. Nie jestem jakoś mega prorodzinna i nie chce mieć grupki dzieci. Mi wystarczy jedno, ale powiedz mi: czy uważasz, że nie mając ubezpieczenia a decydując się na ciąże jest się odpowiedzialnym? Jak dla mnie nie, bo skoro ja nie mam ubezpieczenia to i dziecko nie ma. no i wszystko pozostaje w sferze prywatnych usług lekarskich, które tanie nie są, a jak nie ma pracy to i na tego lekarza nie ma.
Niestety, przez takie pi**y, których przykład przytoczyłaś kobiety są skreślone na rynku pracy.
Chodzi o ubezpieczenie zdrowotne? Żeby za darmo chodzić do lekarza na NFZ i leczyć się w szpitalu? Do takiego ubezpieczenia może zgłosić Cię współmażonek (lub rodzic - o ile się uczysz i masz mniej niż 26 lat). Nic za to nie płacisz.

Nie wyobrażam sobie życia bez ubezpieczenia zdrowotnego czy w ciąży czy "normalnie"...
slonecznikow_a jest offline Zgłoś do moderatora