Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE! cz.III
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 15:47   #650
HaGie
Zadomowienie

Dot.: Niby wciąż pulchne, jednak nas mniej. Kolejny rok zmagań, grzechom mówimy NIE!

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
chyba się w nim zakochała

a teraz oglądasz? porodówkę? wiecie co, może to diwne, ale chciałabym jeszcze kiedyś rodzić. pamietam tę moc, siłę i szczęście. i dzieciacki mi sie strasznie podobają w rodzinie te malutkie. ehhhh gdyby warunki były sprzyjające...
Martolina jeszcze nic straconego, może warunki sie zmienią

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
oglądam kurde no mogłam iść na położnictwo i pomagać takim maluchom przyjść na świat
Creature, Hagie serio tak wyglądają porodówki w UK? bo w polce to mam wrażenie bida z nędzą
Nie oglądałam tego programu, bo nie mam tlc, ale porodówki całkiem fajne są. Ja niestety nie miałam przyjemności długo przebywać w takiej fajnej kolorowej sali, z przyciemnionym światłem, bez łózka, ale za to z kolorowym materacem, z piłkami i innymi pierdołami. Mi po kilku minutach na takiej sali skoczyło ciśnienie i prznieśli mnie na normalną salę porodową.

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
Ashya jedyna róznica jaką widze to to, że tam powszechnie sie stosuje gaz "rozweselający" a u nas to nowość. nie wiem czy wszedzie ale tam gdzie ja rodziłm nie była bida z nędzą

Nie wiem, jak w Polsce, ale w UK ten gaz to cały czas wpychają. Ja po nim zwymiotowałam i taki był finał. Żadnego skutku znieczulającego on wg mnie nie daje, jedynie kręciło mi się w głowie, a na końcu puściłam pawia

u nas z kolei chyba czesciej widac lekarza na trakcie porodowym, bo tam to rzadkość. jakoś tak lajtowo podchodza. pozwalają rodzic kobietom po kilka dni, rzadsze cesarki, czestsze porody domowe itp..
To prawda, ja przez całą ciążę nie widziałam lekarza na oczy, nie miałam ani jednego badania ginekologicznego. Przy porodzie też nie było lekarza (na początku, bo później jak już było nieciekawie, to się pojawiło 5), miałam cały czas dwie położne. W ogóle tu jest wg mnie lipa, wody odeszły mi w domu około północy, o 2 w nocy pojechałam do szpitala, ale odesłali mnie do domu - kazali wziąć paracetamol i troche sie przespać . Wróciłam do szpitala o 6 rano, bo już bolało mnie jak cholera. Do południa rodziłam naturalnie i nic...Ale nie chcieli się zgodzic na cesarkę, cały czas mówili, że jeżeli w ciągu pół godziny nie urodzę, to pojedziemy na salę operacyjną, minęło pół godziny i znowu tak powiedzieli, i tak mnie przetrzymali do 13 z minutami, a potem stwierdzili, że jest za późno na cesarskie cięcie i skończyło się na porodzie kleszczowym. Wtedy już mi było wszystko jedno, w końcu dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe (powiedziałam anestezjologowi, że go kocham ), zawieźli mnie na salę operacyjną i kleszczami wyjęli dziecko. Przy okazji straciłam bardzo dużo krwi (poóźniej przetaczali mi woreczek krwi, bo mi ciśnienie spadło 80/40), no i strasznie mnie pocharatali. Ale w końcu po 14 godzinach "urodziłam"

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja bym nie chciała rodzić w domu, gdyby coś poszło nie tak potrzebna szybka cesarka także podziwiam kobiety które są w stanie wziąć na siebie taką odpowiedzialność.

A z gazem spotykam się z takimi opiniami że ciężko z nim oddychać, i po nim zbiera na wymioty.
Ja też nie chciałam rodzić w domu. Miałam do wyboru poród w domu, w szpitalu lub w szpitalu w wodzie. Wybrałam ten w wodzie, ale niestety miałam za wysokie ciśnienie i nie mogłam, bo w tym baseniku mogą być tylko takie bez żadnych komplikacji.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja też mogę rodzić, ty musiałaś parę godzin leżeć a ja niecałą godzinę po porodzie śmigałam po oddziale ;-)
Ja też musiałam leżeć kilka godzin, bo zanim znieczulenie przestało działać, to "nie miałam" nóg No i tydzień spędziłam w szpitalu, miałam dosyć

99-->96
-->66
HaGie jest offline Zgłoś do moderatora