Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2014-01-03, 20:09   #766
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Moje Panie, to nie żarty - sezon ślubny już otwarty! PM2014 cz.23

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY OGŁOSZENIE A WŁAŚCIWIE PROŚBA!!!
Gdyby któraś z Was chodziła po wyprzedażach albo gdzieś w necie buszowała i natknęła się na sweterek jasny róż, złoto lub beż, beige lub krem to dajcie znać!! Szukam już jakiś czas i nie wiem czy źle szukam czy nic sensownego nie mogę znaleźć zalando mam już opanowane
najlepiej jak by był do linii bioder ale może być krótszy, bez marszczeń żadnych, zupełnie prosty!
http://shop.mango.com/BE/p0/mango/sa...=1388774626430
http://shop.mango.com/BE/p0/mango/sa...=1388774626430

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam do Was pytanie czysto techniczne: otóż chciałabym, by na ślubie był wykonany utwór Ave Maria na skrzypcach. Mam tylko dylemat, w którym konkretnie momencie powinien być on zagrany? Gdzieś wyczytałam, że wielkim nietaktem byłoby zagranie go w czasie komunii św. Mam mętlik w głowie, a chcę, by wszystko wyszło jak należy. Czy któraś z Was też będzie miała skrzypce na ślubie?
a na ofiarowanie?
Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
ja chyba będę mieć i też chcę ten utwór

na targach spotkałam kiedyś skrzypaczkę i miała tak ułożone pieśni:

Przed wejściem pary młodej do ołtarza – Canon Pachelbela, Hallelujah
Wejście pary młodej do ołtarza – R. Wagner „Marsz Weselny”
Podpisanie Konkordatu – Gabriel’s Oboe / J.S.Bach „Aria na strunie G” / F.Shubert „Ave Maria” /
Ofiarowanie – G.F. Haendel „Largo”
Komunia – J.S. Bach „Ave Maria”
Wyjście – F. Mendelssohn „Marsza Weselny”
brakuje piesni na zakonczenie. Masz Mendelssohna nie bedize przeciez grany na koniec mszy a na wasze wyjscie.

Ja nic na podpisanie papierow nie wybralam. upps zreszta u nas kwestia muzyki na mszy jest dalej otwarta: /
Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Ja jak słucham Ave Maria to mi się tylko z pogrzebem to kojarzy, strasznie smutna melodia
u nas tez nie bedzie bo mam takie samo zdanie, ze ten utwor jest dobry na pogrzeb, strasznie smutny
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora